Κρήτη | Ευεργετική η βροχή, καταστροφικό το χαλάζι για τις καλλιέργειες

κρήτη-ευεργετική-η-βροχή-καταστροφικ-702310

Το χαλάζι που έπεσε κατά τόπους σε περιοχές του Ηρακλείου, έπληξε αμπέλια και καλλιέργειες σε σημεία της ενδοχώρας, τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού, όσο και στο νότιο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις αμπελιών που επλήγησαν σε Δαφνές, Ασίτες και Μαλεβίζι.

Εκεί σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις, με τις συνέπειες να φαίνονται τα επόμενα 24ωρα. Οι αμπελουργοί τις επόμενες μέρες θα μπουν στα αμπέλια τους και θα δουν αν υπαρχουν ζημιές και σε τι βαθμό έχει πληγεί η παραγωγή τους, αν και όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, ευτυχώς, οι ζημιές δεν είναι μεγάλες.

Το ευχάριστο – όπως ειπωθηκε παραπάνω- είναι πως οι χθεσινές χαλαζοπτώσεις δεν ήταν εκτεταμένες, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και τις επόμενες μέρες.

Την ίδια ώρα η βροχή που έπεσε και θα πέσει τα επόμενα 24ωρα θα είναι ευεργετική, ειδικά αν πέσει με μεγάλη ένταση και διάρκεια.

Σίγουρα μια βροχόπτωση κάνει καλό αυτή την περίοδο και στα αμπέλια, όπως και στις καλλιέργειες. Ευχή των αμπελουργών είναι αύριο και για όσο διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα να βρέξει αρκετά, μήπως και ανακουφιστεί η γη. Γιατί όπως έλεγε αγρότης χαρακτηριστικά, η χθεσινή βροχόπτωση, ίσα που «έβρεξε το χώμα» και το πρόβλημα με την ανομβρία είναι πολύ σοβαρό, σε σημείο που επηρεάζει την φετινή παραγωγή

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook