Κρήτη | Εργαζόμενη «πείραξε» τιμολόγια επιχείρησης με κέρδος 150.000 € – Σήμερα στο «σκαμνί»

κρήτη-εργαζόμενη-πείραξε-τιμολόγι-763876

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει σήμερα μια 35χρονη Κρητικιά, η οποία φέρεται να είχε αποκομίσει παράνομο κέρδος άνω των… 150.000 ευρώ, προβαίνοντας σε μια απίστευτη κομπίνα σε βάρος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν επί σειρά ετών. Η κατηγορούμενη που δούλευε σε υποκατάστημα αντιπροσωπίας τσιγάρων, αναψυκτικών και τροφίμων, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, και ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη χρημάτων από τις πωλήσεις τσιγάρων, κατηγορείται ότι “πείραζε” τα τιμολόγια: Με τον τρόπο αυτό, η 35χρονη κατηγορείται ότι μέσα σε μια οκταετία έβαλε στην τσέπη της συνολικά 152.000 ευρώ!

Το κόλπο γκρόσο της 35χρονης – σήμερα – γυναίκας διήρκεσε σχεδόν οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκνομη δράση της υπαλλήλου κράτησε από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014. Η 35χρονη εργαζόταν σε υποκατάστημα αντιπροσωπίας τσιγάρων, αναψυκτικών και τροφίμων, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη των χρημάτων από τις πωλήσεις των τσιγάρων. Εξάλλου, η ίδια ήταν υπεύθυνη για την έκδοση των τιμολογίων από την πώληση τσιγάρων από το εν λόγω υποκατάστημα. Η καταχώριση των παραστατικών στοιχείων γινόταν σε ηλεκτρονική μορφή στο ηλεκτρονικό αρχείο της εταιρείας. Τι έκανε, λοιπόν, η 35χρονη; Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επενέβαινε στο ηλεκτρονικό αρχείο της εταιρείας, όπου γινόταν κάθε φορά η καταχώριση των παραστατικών για την πώληση τσιγάρων.

Η υπάλληλος κατηγορείται ότι νόθευε τα επίμαχα παραστατικά, είτε αλλάζοντας την πραγματική ποσότητα των ειδών που είχαν πωληθεί ώστε να εμφανίζεται στο σύστημα της εταιρείας μικρότερη αξία από την πραγματική, είτε διαγράφοντας από το αρχείο της εταιρείας τις αντίστοιχες εγγραφές των τιμολογίων. Εν συνεχεία, για να μη γίνεται αντιληπτή η διαφορά του αριθμού των προϊόντων που πραγματικά είχαν πωληθεί με τον αριθμό αυτών που δήθεν είχαν πωληθεί, η 35χρονη φέρεται να διόρθωνε και παραποιούσε και τους κωδικούς των επίμαχων προϊόντων στις αποθήκες του υποκαταστήματος όπου εργαζόταν. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερνε να αποκομίσει – σύμφωνα πάντα με τις Αρχές – πάνω από 150.000 ευρώ.

Η 35χρονη Κρητικιά αναμένεται να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για νόθευση εγγράφου από την οποία προήλθε ζημία άνω των 30.000 ευρώ, αλλά και για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook