Κρήτη | Επιστρέφει ο…εφιάλτης του μπλακ-άουτ | Στον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ ο Καλογερής

κρήτη-επιστρέφει-οεφιάλτης-του-μπλα-539781

Ο εφιάλτης του…μπλακ άουτ μπορεί να επιστρέψει στην Κρήτη! Το φετινό Καλοκαίρι και η επόμενη διετία μέχρι να ποντιστεί το υποβρύχιο καλώδιο που θα διασυνδέσει την Κρήτη με την ηπειρωτική χώρα είναι κρίσιμο για την ηλεκτρική παραγωγή της Κρήτης και ήδη η περιφέρεια ετοιμάζεται να χτυπήσει το «καμπανάκι κινδύνου»!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πατρις ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ.Νίκος Καλογερής θα συναντήσει σήμερα τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ σε μια προσπάθεια να ενημερώσει και να ενημερωθεί για την κατάσταση του ενεργειακού συστήματος στην Κρήτη.

«Για να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το λεγόμενο μικρό καλώδιο θα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. Και μέχρι τότε πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Πολύ περισσότερο ο ΔΕΔΔΗΕ που έχει και την ευθύνη» λέει στην Π ο κ.Καλογερής που επιβεβαιώνει τη συνάντησή του με τον κ.Χατζηαργυρίου.

Ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είναι ο καθ ύλην αρμόδιος- αρμοδιότερος από τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ για το πως θα πρέπει να κινηθεί η ηλεκτροπαραγωγή στην Κρήτη και κυρίως η ζητηση.

«Έχουμε ένα σύστημα το οποίο παράγει πάνω από 800 Μεγαβάτ, αλλά αυτό δεν είναι σταθερό, εάν βάλουμε τις ΑΠΕ, τα φωτοβολταϊκά και τι μπορεί να συμβεί το Καλοκαίρι. Η ζήτηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα είναι αυξημένη , σίγουρα πάνω από 650 Μεγαβάτ με τόσο κόσμο που θα έχουμε και στην Κρήτη» τονίζει ο κ.Καλογερής.

«Ωστόσο, πάντα υπάρχουν αστοχίες, χρειάζονται συντηρήσεις μονάδων κάτι συμβαίνει. Με τον κ.Χατζηαργυρίου ακριβώς θα συζητήσουμε τα θέματα που είναι σε εξέλιξη. Να είναι κι εκείνοι σε εγρήγορση , να δούμε ως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα εάν προκύψει. Και μακάρι να μην προκύψει» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης.

Η παραγωγή

Σε κάθε περίπτωση η φετινή και η επόμενη χρονιά είναι τα «αγκάθια» εάν όλα πάνε καλά με το υποβρύχιο καλώδιο. Τότε που θα γίνει η σύνδεση η Κρήτη θα είναι καλυμμένη, αλλά το 2017 και το 2018 θα είναι δύσκολες χρονιές, ειδικά τους μήνες αιχμής.

Αυτή τη στιγμή ξεπερνούμε τα 800 μεγαβάτ σε παραγωγή από τα οποία το 23% είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

«Πρέπει να έχουμε το νου μας αυτά τα δύο κρισιμα χρόνια με τόσο κόσμο στο νησί και γι αυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, με τον ΔΕΔΔΗΕ και όλους τους φορείς» αναφέρει ο κ.Καλογερής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ  είναι εκείνος που έχει την ευθύνη για το θέμα της κάλυψης της εέργειας. Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) θυμίζουμε ότι συστάθηκε με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής. Είναι μεν 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε., ωστόσο είναι ανεξάρτητη λειτουργικά και διοικητικά, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται στο παραπάνω νομικό πλαίσιο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την ευθύνη για τη λειτουργία , η συντήρηση και η ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και η διασφάλιση της διαφανούς και αμερόληπτης πρόσβασης των καταναλωτών και γενικότερα όλων των χρηστών του δικτύου.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook