Κρήτη | Επιστολή της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στον Κουρουμπλή για την αναδιάρθρωση

κρήτη-επιστολή-της-παγκρήτιας-ένωσης-407217

Επιστολή στην οποία αποτυπώνει την απογοήτευση των μελών της για αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας.

Η επιστολή αναφέρει:

«Από την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εστάλη επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή με κοινοποίηση στη φυσική και πολική ηγεσία του σώματος και στους τοπικούς φορείς (βουλευτές – αυτοδιοίκηση).

Ακολουθεί η επιστολή της Ένωσής μας

Κύριε Υπουργέ,

Όπως καλά γνωρίζετε κι εσείς τις τελευταίες ημέρες έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο  το επίσημο σχέδιο του υπό ψήφιση Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις».

Η Ένωσή μας, ως ο πιο άμεσος δέκτης καθημερινών παραπόνων – παρατηρήσεων λόγω του θεσμικού της ρόλου, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας μεταφέρει την απογοήτευση των μελών μας και ιδιαιτέρως εκείνων του Νομού Ηρακλείου σχετικά με τις προβλεπόμενες υπηρεσίες για τον ενταύθα Νομό που αναφέρονται στο εν λόγω σχέδιο.

Ειδικότερα, αυτό που παρατηρείται από τη μελέτη του Π.Δ., είναι ότι ιδιαίτερα  για το Ηράκλειο όσες περιφερειακές υπηρεσίες λειτουργούν μέχρι και σήμερα στις αντίστοιχες κτιριακές τους εγκαταστάσεις (Γάζι, Χερσόνησο, Καστέλλι, Αρκαλοχώρι, Βιάννο, Πύργο, Μοίρες, Άγιο Μύρωνα), θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν και μετά την εφαρμογή της Αναδιάρθρωσης ενώ επί προσθέτως ιδρύεται ένα ακόμα Τμήμα στην Δ.Α. Ηρακλείου αυτό της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου. Παράλληλα δύο ακόμα νέες κτιριακές εγκαταστάσεις θα απαιτηθεί να φυλάσσονται από αστυνομικούς σε 24ωρη βάση, λόγω της μεταφοράς  του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου στη δημοτική ενότητα Αρχανών και του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στο Δήμο Γόρτυνας. Εύλογα ερωτήματα ακόμα εγείρονται σχετικά με τον τρόπο σύστασης των Τμημάτων στις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών (Τμήμα Ασφάλειας, Τμήμα Αλλοδαπών, Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης) που προβλέπει το άρθρο 95 του Π.Δ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι κάθε Τμήμα χρειάζεται προσωπικό τόσο για την διοικητική όσο και για την γραμματειακή του υποστήριξη, αλλά και ότι κάθε κτιριακή εγκατάσταση απαιτεί τη διάθεση ενός υπολογίσιμου αριθμού αστυνομικών για τη φύλαξή της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας γνωρίσετε, με πιο τρόπο και από πού θα εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό (σκοπός που γίνεται η μεταρρύθμιση αυτή όπως έχετε αναφέρει) για να διατεθεί στην αστυνόμευση και να ενισχύσει όλες τις υποστελεχωμένες προαναφερόμενες περιφερειακές υπηρεσίες του Νομού.

Ή μήπως θα πορευτούμε και πάλι με Αστυνομικά Τμήματα τύπου Κ.Ε.Π. ;»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook