Κρήτη | Επεισοδιακή αποβίβαση των 700 μεταναστών στην Ιεράπετρα | Photos

κρήτη-επεισοδιακή-αποβίβαση-των-700-μετ-187824

metanastes-ierapetra

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποβίβασης των περίπου 700 μεταναστών από το φορτηγό πλοίο «Μπάρις», που αγκυροβόλησε στις 10 το πρωί της Πέμπτης μισό ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά την πολύωρη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Υδρα».

Οι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και εκατοντάδες γυναικόπαιδα, επιβιβάζονται σε πλωτό του Λιμενικού που τους μεταφέρει στη στεριά.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr., ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν πάνω από 100 παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών ενώ μεγάλο είναι και ο αριθμός των γυναικών οι οποίες ξεπερνούν τις 150. Μία από αυτές και μάλιστα έγκυος, έχει ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου για εξετάσεις. 

Ωστόσο, κάποιοι από τους μετανάστες αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο «Baris», ζητώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία. Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβη στο πλοίο με μεταφραστή, για να τους πείσει να αποβιβαστούν στην Ιεράπετρα.

Πληροφορίες λένε ότι οι επιβαίνοντες που δεν ήθελαν να αποβιβαστούν είναι από το ιράν ενώ στο πλοίο είναι και μετανάστες από Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν καθώς και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες πολέμου οι οποίο διαθέτοην εξάμηνη άδεια παραμονής στη χώρα και θα είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά βούληση. 

Φώτος: Μάριος Διονέλλης

prosfyges-ierapetra-marios dionellis

Στο πλοίο έχουν επιβιβαστεί στελέχη του λιμενικού και γιατροί. Το λιμενικό παρέσχε στους μετανάστες φαγητό και νερό.

Στο πλοίο έχουν ανεβεί γιατροί που εξετάζουν τους μετανάστες, με αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα για ασθενείς με ιό Εμπολα.  

Λιμενικοί έχουν ήδη εφοδιάσει με τρόφιμα και νερό τους μετανάστες, που μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Νωρίτερα είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο άνδρες του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού για ελέγχους.

Ορισμένοι από τους μετανάστες που αντέδρασαν έντονα στην παρουσία των αντρών του Λιμενικού απομονώθηκαν από τους Λιμενικούς σε χώρο του πλοίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ελέγχους δεν έχει προκύψει παρουσία όπλων στο πλοίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο πλοίο βρίσκονται περίπου 200 γυναίκες και παιδιά.

Ολοι οι μετανάστες θα καταλύσουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

prosfyges-ierapetra-marios dionellis1

Αρνούνταν να αποβιβαστούν 

Σύμφωνα με πληροφορίες, του anatolh.com, νωρίτερα, δημιουργήθηκε πρόβλημα με κάποιους από αυτούς, καθώς δεν ήθελαν να κατέβουν στην Ιεράπετρα αλλά να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία όπου ήταν ο αρχικός προορισμός τους. Γίνονται διαπραγματεύσεις για να τους μεταπείσουν, και όπως φαίνεται κάποιοι πείστηκαν.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook