Κρήτη | Ενθρονίζεται σήμερα ο νέος μητροπολίτης στη Νεάπολη

κρήτη-ενθρονίζεται-σήμερα-ο-νέος-μητρ-314223

Σε μια σεμνή τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γερασίμου ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Νεκταρίου.

Η ημέρα της ενθρόνισης σηματοδοτεί και την εγκατάσταση του νέου μητροπολίτη στην έδρα του, όπως επίσης και την ουσιαστική και τυπική ανάληψη των καθηκόντων του.

Η τελετή θα διεξαχθεί στον Ιερό Μητροπολιτικο Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, στις 12.30 το μεσημέρι.

Μετά την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας καί Χερρονήσου Νεκτάριου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.30π.μ.: Αναχώρηση αυτοκινητοπομπής εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η αυτοκινητοπομπή θα διανύσει τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου- Αγίου Νικολάου.

11.15π.μ.: Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σελληνάρι.

12 το μεσημέρι: Υποδοχή στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου Νεαπόλεως. Προσφώνηση δημάρχου Αγίου Νικολάου και αντιφώνηση μητροπολίτη.

12.30μ.μ.: Εναρξη τελετής ενθρονίσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Μετά το πέρας της ενθρόνισης θα τελεσθεί υπό του νέου μητροπολίτη τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταριου.

Αύριο Κυριακή

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμου.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook