Κρήτη | Εκδήλωση κατά της βίας στο «Σπίτι του Πολιτισμού»

κρήτη-εκδήλωση-κατά-της-βίας-στο-σπίτ-513362

Το Ρέθυμνο είναι μια κλειστή κοινωνία, όμως η δομή υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, κατάφερε να ανοίξει τα στόματα και να προσφέρει καλύτερη ζωή σε γυναίκες που υπέφεραν έναν καθημερινό Γολγοθά μέσα στην οικία τους.

Σε σχετική εκδήλωση στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στάθηκε η αφορμή να ξεδιπλωθεί η δράση του κέντρου με έμφαση στις περιπτώσεις γυναικών που είναι και μητέρες, που πάλεψαν και για το καλό των παιδιών τους.

Σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική, σεξουαλική βία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που αποφασίζουν να μιλήσουν, σπώντας τη σιωπή τους και γυρίζοντας νέα σελίδα στη ζωή τους, σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Βαονάκη, ψυχολόγο και προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας & Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Ρέθυμνο έχει αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά, όμως αυτό που μετράει, είναι η ποιοτική αλλαγή της ζωής κάποιων ανθρώπων, αφού αποφάσισαν να σταθούν δυνατές και να αντιμετωπίσουν την όποια μορφή κακοποίησης υπέμεναν.

Η δομή καλεί να σπάσει τη σιωπή της η κάθε γυναίκα και ιδίως όσες είναι μητέρες. Θα βρουν δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις. Θα μειωθεί το άγχος τους και θα αυξηθεί η αυτοπεποίθησή τους και πάνω απ’ όλα θα σταθούν καλύτερα απέναντι στα παιδιά τους και τον ίδιο τους τον εαυτό, όπως τονίζει η Έλια Αεράκη, κοινωνική λειτουργός Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών.

Η εκδήλωση η Τέχνη απέναντι στη Βία, φιλοξενήθηκε στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook