Κρήτη | Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική

κρήτη-εισαγγελική-παρέμβαση-για-την-κ-693194

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Θανάσης Γαλήνας παρεμβαίνει προκειμένου να βρεθεί μία λύση στην χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Την παρέμβαση του ζήτησαν στελέχη της κλινικής και του νοσοκομείου σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μία λύση καθώς οι συνθήκες, όπως είναι γνωστό, είναι δραματικές λόγω του αυξανόμενου αριθμού ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία.

Η πρώτη κίνηση που διερευνά ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να υπάρξει μία φόρμουλα διασύνδεσης των ψυχιατρικών κλινικών και τμημάτων των νοσοκομείων της Κρήτης ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να υπάρχει ακριβής εικόνα για το ποιο νοσοκομείο έχει διαθέσιμες κλίνες προς νοσηλεία με σκοπό την αλληλοεξυπηρέτηση τους.

Επιπλέον, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επείγουσας νοησηλείας θα δίνεται εισαγγελική παραγγελία για την μεταφορά του ασθενή όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και καταβάλλονται υπερπροσπάθειες απ’ όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές και υπηρεσίες για να υπάρξει ορθολογική διαχείριση των δεκάδων περιστατικών

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook