Κρήτη | Εικόνες καταστροφής στο Ηράκλειο | Τι άφησε πίσω της η θεομηνία | Photos

κρήτη-εικόνες-καταστροφής-στο-ηράκλε-202746

autoΕικόνες καταστροφής αποκάλυψε το φως της ημέρας, μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε την Τρίτη (13/01) το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Τα ορμητικά νερά δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους με τις Μαλάδες, το Γιόφυρο, το Παγκρήτιο τον Καρτερό αλλά και την παραλιακή, να βρίσκονται στο στο επίκεντρο.

giofyro3Σπασμένα δέντρα, αυτοκίνητα «θαμμένα» κάτω από τη λάσπη και τα δέντρα, πλημμυρισμένες γειτονιές είναι αυτό που άφησε πίσω της η χθεσινή θεομηνία..

evarestouΜεγάλα προβλήματα δημιούργησε στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά η χθεσινή νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιόφυρου υπέσκαψαν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα νερά και λάσπες να κατακλύσουν το χώρο.

giofyro5Ο βιολογικός καθαρισμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ ζημιές έχει υποστεί μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης νερά και λάσπες κατέκλυσαν τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης, τα οποία δε λειτουργούν ενώ είναι αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετούν τους δημότες.

auto2Ήδη το προσωπικό καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος και σταδιακά να επαναλειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός, αλλά και οι υπηρεσίες.

Τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ θα επισκεφθεί στις 14.00 ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

ktelekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook