Κρήτη | Είχαν βρει το κόλπο | Έκλεβαν κάρτες και σήκωναν μετρητά

κρήτη-είχαν-βρει-το-κόλπο-έκλεβαν-κάρ-290602

Συνελήφθησαν, την Δευτέρα το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 55 και 45 ετών και 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την 03.06.2015 το πρωί, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από 78χρονο ημεδαπό, τρεις κάρτες ανάληψης χρημάτων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αναλήψεις συνολικού χρηματικού ποσού 800 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω κλοπής είναι ο 55χρονος και η 31χρονη.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, χθες (05.10.2015) το πρωί εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο ο 55χρονος με την 31χρονη να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ο 45χρονος.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στις οικίες των ανωτέρω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, MP3 PLAYER αναπτήρα αυτοκινήτου, 4 χειριστήρια συστήματος ήχου αυτοκινήτου)

5 αιχμηρά αντικείμενα (ψαλίδια, μαχαίρια),

κοσμήματα (βραχιόλια),

το χρηματικό ποσό των 2.405 ευρώ,

το χρηματικό ποσό των 251 δολαρίων Η.Π.Α.,

χαρτονομίσματα Ρουμανίας,

προσωπικά έγγραφα υπηκόου Χιλής

διάφορα αντικείμενα (γυαλιά, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο κ.λ.π.)

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 55χρονος με την 31χρονη είχαν προβεί σε αναλήψεις μετρητών και αγορές προϊόντων από τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, συνολικού χρηματικού ποσού 5.319 ευρώ.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο 55χρονος και ο 45χρονος είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Αλβανίας και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook