Κρήτη | Δύο χρόνια ήξεραν όλοι, αλλά ο… ψευτογιατρός συνέχιζε απτόητος!

κρήτη-δύο-χρόνια-ήξεραν-όλοι-αλλά-ο-ψ-443118

Πως πιάστηκε από τις υπηρεσίες της Δημόσιας Υγείας έχοντας πλαστογραφήσει όλα τα πιστοποιητικά- Ο φάκελος έχει πάει στη Δικαιοσύνη, αλλά η υπόθεση έκτοτε…αγνοείται!

Αίσθηση ακόμα και μέσα στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας προκάλεσε η χθεσινή είδηση για τον ψευτογιατρό που πλαστογράφησε τα χαρτιά του και εργαζόταν ως κανονικός γιατρός, ενώ αποτελούσε κλασικό παράδειγμα αιώνιου φοιτητή!

Το περίεργο είναι ότι η υπόθεση πρωτοαποκαλύφθηκε πριν δύο χρόνια, εστάλη πλήρης φάκελος στην Εισαγγελία, αλλά έκτοτε η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης αγνοείται!

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας ο φοιτητής παρακολούθησε στην αρχή της φοίτησης του μια σειρά από ελάχιστα μαθήματα (ούτε κάν προσέγγισε το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ως τελειόφοιτος της σχολής) και από ένα σημείο και μετά θεώρησε τον εαυτό του… απόφοιτο, μπαίνοντας στη διαδικασία να αρχίσει τη φάμπρικα της πλαστογραφίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ούτε και έδειξε ενδιαφέρον να ξαναπιάσει το μίτο των χαμένων μαθημάτων που θα του έδιναν την δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ενημερωθεί από το 2014 για την περίπτωση του, ωστόσο αδιευκρίνιστο είναι γιατί και εάν έγινε κάτι για την περίπτωση του.

Πώς όμως προχώρησε και η ιδιωτική κλινική στην πρόσληψη του; Την απάντηση τη δίνει ο διευθυντής δημόσιας υγείας της περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης η υπηρεσία του οποίου πρώτη αποκάλυψε την περίπτωση πριν δύο χρόνια!

«Εμείς σε τακτικό έλεγχο που κάναμε στην συγκεκριμένη κλινική και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους , αξιοποιήσαμε και πληροφορίες, πιάσαμε αυτή την περίπτωση. Είχε πλαστογραφήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τη βεβαίωση του Ιατρικού Συλλόγου, πτυχία, τα πάντα!» λέει στο cretalive o κ.Καμπάνης.

«Το τραγικό είναι ότι στην κλινική είχε και φήμη…καλού γιατρού! Φυσικά τον απέλυσαν πάραυτα. Εμείς ενημερώσαμε τους πάντες τότε, πήγαμε τον πλήρη φάκελο στη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω τι έγινε έκτοτε» τονίζει ο προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας.

Οριστική διαγραφή

Η σοβαρότητα της καταγγελίας μετά και το δημοσίευμα του cretalive ήδη κοινοποιήθηκε στη γραμματεία της Κοσμητείας της Σχολής και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Κοσμήτορα, Καθηγητή της Ορθοπεδικής Γιώργο Κοντάκη, ζητώντας να πληροφορηθεί πως θα αντιδράσει.

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Κοντάκης επειδή το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό κι επειδή τα περιθώρια επιβολής ποινής από την Ιατρική Σχολή δεν επιτρέπουν να αντιμετωπισθεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, το πιθανότερο είναι να μεταβιβαστεί ο σχετικός φάκελος στην Πρυτανεία του Ιδρύματος που μπορεί και να επιβάλει τη μέγιστη ποινή που είναι η οριστική διαγραφή του ψευτογιατρού από τις τάξεις της Ιατρικής Κρήτης.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook