Κρήτη | Διεθνές βραβείο σε γιατρό του ΠΑΓΝΗ για τη μάχη του κατά του καρκίνου! | Photo

κρήτη-διεθνές-βραβείο-σε-γιατρό-του-πα-445927

Το διεθνές βραβείο «Georges Mathé», που έχει θεσπιστεί στο όνομα του Γάλλου πρωτοπόρου στην έρευνα κατά του καρκίνου ο οποίος απεβίωσε το 2010, απονεμήθηκε στον κλινικό ογκολόγο και ερευνητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Αλέξη Ματίκα.

Ο νεαρός γιατρός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα συνεχίσει τώρα τις έρευνες του στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, ως υπότροφος.

Το βραβείο θεσπίστηκε το 2011 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) και προωθεί τις θεραπευτικές μεθόδους και εξελίξεις στην ιατρική.

Ο δρ Αλέξης Ματίκας βραβεύτηκε για την έρευνά του σε σχέση με τον καρκίνο του μαστού. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να ερευνά στο Ινστιτούτο της Σουηδίας, υπό την καθοδήγηση ενός άλλου Κρητικού επιστήμονα, του Θεόδωρου Φουκάκη.

matikas

Ο βραβευθείς γιατρός χαρακτηρίστηκε από τους οργανωτές του βραβείου ως ένας εξαιρετικός νέος επιστήμονας, στον οποίο θα δοθεί τώρα η δυνατότητα να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις έρευνές του.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι σε θέση να συνεχίσω την έρευνά μου σε ένα διάσημο κέντρο όπως το Karolinksa υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φουκάκη», δήλωσε ο Αλέξης Ματίκας τον οποίο ο καθηγητής Δημήτρης Μαυρουδής, επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου χαρακτήρισε ως «ένα εξαιρετικό συναδέλφο με θαυμαστές γνώσεις».

Πηγή: candianews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook