Κρήτη | Διαδοχικές πυρκαγιές στη Σητεία

κρήτη-διαδοχικές-πυρκαγιές-στη-σητεί-663867

Επί ποδός ήταν την Κυριακή το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, καθώς εκλήθη για πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου Σητείας και να καλύψει μία τεράστια έκταση για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Αρχικά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Λάστρου φωτιά, η οποία αποτέφρωσε χορτολιβαδική έκταση περίπου 30 τετραγωνικών. Στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, ένα από την Σητεία κι ένα από την Ιεράπετρα με τέσσερις πυροσβέστες

Μισή ώρα αργότερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας έσπευσε στην περιοχή της Τ.Κ. Χαμεζίου. Η φωτιά -επίσης κοντά στο χωριό- έκαψε 300 τετραγωνικά χορτολιβαδικής έκτασης. Στην κατάσβεσή της έλαβε μέρος ένα όχημα της Σητείας με δύο πυροσβέστες.

Λίγο αργότερα, στις 11.45 δύο οχήματα, ένα από Σητεία, ένα από Ιεράπετρα με τέσσερις πυροσβέστες έσπευσαν και στην περιοχή του Μπέμπονα. Στις φλόγες παραδόθηκαν δύο στρέμματα αγροτικής- χορτολοβαδικής έκτασης.

Αργότερα, το μεσημέρι, στις 14.30, φωτιά εκδηλώθηκε και αποτέφρωσε έξι στρέμματα με καλάμια στο Κατσιδώνι. Στην κατάσβεση της έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα, τρία από την Σητεία, δύο από την Ιεράπετρα και δέκα πυροσβέστες. Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνά η υπηρεσία.

Την Κυριακή το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας ειδοποιήθηκε για εξακρίβωση πυρκαγιάς στους Αρμένους, όπου όμως χάρις την επέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου απετράπη η επέκτασή της.

Επίσης την ίδια ημέρα το Κλιμάκιο εκλήθη και για απεγκλωβισμό ζώου εντός της πόλης της Σητείας.

Για άλλη μία φορά ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης τόνισε με έμφαση ότι «ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, ιδιαίτερα όσοι πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο. Λόγω της ξηρασίας είναι πολύ εύκολο να ξεσπάσει μία πυρκαγιά. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να είναι προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα όσα προβλέπεται, δηλαδή οι εργασίες να γίνονται σε καθαρισμένο χώρο, να υπάρχει νερό και σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη δεν επιτρέπεται η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών μετά το μεσημέρι».

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook