Κρήτη | Διαγραφή Δαμαβολίτη μετά το «ναι» – Αναταράξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

κρήτη-διαγραφή-δαμαβολίτη-μετά-το-να-241843

Αναταράξεις προκάλεσαν στους Ανεξάρτητους Ελληνες οι διαφοροποιήσεις τεσσάρων βουλευτών του κόμματος από την επίσημη θέση των ΑΝΕΛ για το δημοψήφισμα.

Υπέρ του «ναι» τάχθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης, μιλώντας στον τοπικό σταθμό «Ράδιο 9,84».

«Είμαι υπέρ του “Ναι” αν συνεχισθεί το δημοψήφισμα» ανέφερε ο ίδιος, εκφράζοντας την άποψη ότι το δημοψήφισμα είναι «”Ναι” η “Οχι” στο ευρώ».

«Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο «όχι» και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε «όχι», τι ακριβώς θα κάνουμε;», σημείωσε.

Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν τη διαγραφή του βουλευτή από την ΚΟ του κόμματος, ενώ τον κάλεσαν να παραδώσει την έδρα του.

«Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και καλείται να παραδώσει την έδρα του όπως δημόσια δεσμεύτηκε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κόκκαλης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ακύρωση του δημοψηφίσματος.

«Χθες προέτρεψα τον πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα, διότι το μόνο που θα πετύχει αυτό το δημοψήφισμα είναι η διχόνοια», είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις.

«Υπάρχουν και άλλες φωνές που το λένε, δεν πρέπει να γίνει αυτό το δημοψήφισμα», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος, καθώς και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως το αργότερο τις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, «με βάση την πρόταση-επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους θεσμούς στις 30 Ιουνίου όπου αιτείται νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 29 δισ. αποδεχόμενος ως βάση συνέχισης διαπραγμάτευσης την τελευταία (βελτιωμένη) πρόταση των θεσμών της 28ης Ιουνίου 2015 και προτείνοντας πλέον συγκεκριμένες βελτιώσεις επ’ αυτής, δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος»

damavolitisΌπως επισημαίνει ο ίδιος, σε συνθήκες πόλωσης καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αποφασίσει «Ναι» ή «Όχι» πάνω σε μια πρόταση των θεσμών που η ίδια η κυβέρνηση την έχει ήδη αποδεχτεί ως βάση συνέχισης της διαπραγμάτευσης.

Ματαίωση του δημοψηφίσματος ζήτησε και ο Νίκος Μαυραγάνης, με δηλώσεις που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι νόθο το δημοψήφισμα και δεν θα εκφράζεται ανόθευτα και ελεύθερα η λαϊκή βούληση, καθώς ο ελληνικός λαός καλείται να το πράξει με το πιστόλι στο κρόταφο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ναρκοθετήθηκε το «όχι», ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένει μαχητής του «όχι», ενώ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι «η παραμονή στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη».

Αντίδραση Π. Καμμένου

«Θα ενημερωθώ και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση των τεσσάρων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα.

Πέρα από τη διαγραφή του Δαμοβολίτη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε για τους άλλους βουλευτές ότι θα εξεταστεί η παραπομπή τους στο πειθαρχικό.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πόλεμο. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο εγκαταλείπει τον αγώνα, Εμείς συνεχίζουμε».

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook