Κρήτη | Δημότες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ετών

κρήτη-δημότες-καλούνται-να-πληρώσουν-473837

Τον ασκό του Αιόλου έχουν ανοίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου τα πρόστιμα από κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ. Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το υπό ποιες συνθήκες δύναται να παραγραφεί κάποια παράβαση.

Σε επόμενη συνεδρίαση έχει ζητηθεί γνωμάτευση από το νομικό τμήμα του δήμου, ενώ δεν αποκλείεται να παραβρεθεί και εκπρόσωπος του Συνήγορου του Πολίτη.

Διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου έχουν προκαλέσει τα κενά του νόμου και τα λάθη, οι παραλείψεις και οι ασάφειες σε κλήσεις δημοτών που καλούνται να πληρώσουν τροχονομικά πρόστιμα ετών.

Κόκκινο πανί αποτελεί η χρονική διάρκεια μετά την οποία, παύει η ισχύς των προστίμων, με διχογνωμία ανάμεσα στον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Σταράκη και τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Στέλιο Σπανουδάκη.

Ο Γιώργος Σταράκης θεωρεί ότι μετά το πέρας πενταετίας δεν ισχύει το πρόστιμο, ενώ ο Στέλιος Σπανουδάκης ανεβάζει το όριο στα 23 χρόνια!

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, αναμένεται η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, όπως και της οικονομικής επιτροπής σε μια προσπάθεια να διαλευκανθεί το γκρίζο τοπίο που έχει διαμορφωθεί επί του θέματος.

Το αίτημα προς τη δημοτική αρχή είναι να παγώσουν οι διαδικασίες επιβολής προστίμων μέχρι να καταστεί σαφές το νομικό πλαίσιο που τις διέπει, ενώ σε δεύτερο χρόνο, υπάρχει η πρόθεση να κληθεί εκπρόσωπος του συνήγορου του πολίτη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου για να παρουσιαστεί η κατάσταση σε λοιπούς δήμους της χώρας όπου έχουν σημειωθεί ανάλογες προσφυγές για το θέμα.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook