Κρήτη | Γυναίκα έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας γιατί δεν μπορούσε να χειρουργηθεί!

κρήτη-γυναίκα-έφτασε-στα-πρόθυρα-της-α-149855

pagni1Μέχρι τα πρόθυρα της αυτοκτονίας έφτασε μία 38χρονη λόγω της μεγάλης αναμονής στη Μονάδα Χειρουργικής Μεταβολικών νόσων – παχυσαρκίας που λειτουργεί στο ΠΑΓΝΗ.

Το πρόβλημα είναι πλέον πολύ μεγάλο για τους εκατοντάδες παχύσαρκους στην Κρήτη, οι οποίοι περιμένουν αρκετούς μήνες μέχρι να χειρουργηθούν. Οι υγεία των ασθενών επιβαρύνεται αρκετούς μήνες, ενώ την ίδια ώρα δεν λαμβάνουν καμία απάντηση για το πότε θα χειρουργηθούν, με τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι μεταξύ Πανεπιστημιακών, οι οποίοι ωστόσο παραδέχονται ότι έχει υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τον προγραμματισμό χειρουργείων.

pagni2Και ενώ η ταλαιπωρία ασθενών χτυπά κόκκινο, οι προεγκρίσεις για χειρουργείο που έχουν στα χέρια τους κινδυνεύουν να ακυρωθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς λόγω της παρέλευσης του 12μηνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σύζυγος ασθενούς με νοσογόνο παχυσαρκία ο οποίος ξέσπασε στον φακό της Κρήτη TV.

Έχοντας στα χέρια του την προέγκριση για χειρουργείο εδώ κι έναν χρόνο, η οποία όμως λήγει σε λίγες μέρες, αναφέρει ότι η 38χρονη σύζυγός του η οποία ζυγίζει περισσότερα από 170 κιλά έφτασε, λόγω της μεγάλης αναμονής, μέχρι τα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

pagni3Ο ίδιος δεν λαμβάνει καμία απάντηση για το πότε θα χειρουργηθεί η σύζυγός του, η υγεία της οποία επιβαρύνεται διαρκώς. Ζητά να βρεθεί άμεσα μια λύση προτού ακυρωθούν οι προεγκρίσεις για χειρουργική επέμβαση, διαδικασία η οποία ήταν όχι μόνο χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα.

Εντωμεταξύ, 120 και πλέον ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή για να χειρουργηθούν, την ώρα μάλιστα που πραγματοποιούνται 2 με 3 χειρουργεία τον μήνα, όπως αναφέρει ο καθηγητής χειρουργικής Γιάννης Μελισσάς ο οποίος κάνει λόγο για αναμονή όχι μηνών αλλά ετών.

Για το ζήτημα, όπως μας ανέφερε, έχει αποστείλει δεκάδες έγγραφα προς την διοίκηση ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή με τα χειρουργικά τραπέζια.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ και υπεύθυνος της επιτροπής χειρουργείων Οδυσσέας Ζώρας έκανε λόγο για μεγάλο φόρτο στα χειρουργεία και άφησε αιχμές για τη στάση του Γιάννη Μελισσά.

«Ο κ. Μελισσάς έδινε εγκρίσεις χωρίς προηγουμένως να ελέγξει, ως όφειλε, αν υπάρχει η δυνατότητα για χειρουργικές επεμβάσεις. Γνωρίζω ότι υπάρχει πρόβλημα όμως δεν μπορώ να αφήσω τους ασθενείς της Ογκολογικής κλινικής στη…τύχη τους».

Αν και ο κύριος Μελισσάς δέχτηκε αρχικά να μας κάνει δήλωση τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Η «ΚΡΗΤΗ ΤV» ζήτησε τη θέση τόσο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ όσο και της ΔΥΠΕ Κρήτης, όμως τόσο ο κ. Χαριτάκης όσο και ο κ. Γρηγοράκης αρνήθηκαν να προβούν στην οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα, την ώρα που ασθενείς εκλιπαρούν για την ζωή τους.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook