Κρήτη | Γέννησε μόνη της στη μπανιέρα του σπιτιού της | Τραυματίστηκε το μωρό

κρήτη-γέννησε-μόνη-της-στη-μπανιέρα-το-524054

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Κρήτη όπου η ώρα της γέννας έφτασε μεν για μια 36χρονη γυναίκα, αλλά ο τοκετός ήταν λίγο διαφορετικός απ’ότι τον είχε φανταστεί. Η 36χρονη έφερε στον κόσμο ένα μωράκι μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της στο Τυμπάκι- καθώς όπως υποστήριξε το μωρό ήταν «βιαστικό», με αποτέλεσμα, άγνωστο πως, το νεογέννητο να τραυματιστεί.

Άμεσα το νεογέννητο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τη Μεσσαρά στο Ηράκλειο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής του Βενιζελείου και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ματαλλιωτάκης «η 36χρονη ήταν στην 39η εβδομάδα και όπως υποστήριξε θέλησε να κάνει μπάνιο, όταν έσπασαν τα νερά. Όπως είπε γέννησε χωρίς την παρουσία μαίας. Η 36χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στη Μαιευτική κλινική».

Το μωρό ,ένα κοριτσάκι που ζυγίζει 2.880 γραμμάρια, σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εκχυμώσεις αλλά ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει σοβαρότερα τραύματα και νοσηλεύεται επίσης στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
«Αν είχε γίνει κάτι δεν θα την προλαβαίναμε»

Με αφορμή το περιστατικό ο κ. Ματαλλιωτάκης σημειώνει ότι μπορεί ο τοκετός στο σπίτι ή στο νερό να είναι μια νέα σύγχρονη προσέγγιση στο χώρο της μαιευτικής, αλλά θα πρέπει να γίνεται πάντα υπό προϋποθέσεις. Όπως τονίζει «για να γίνει τοκετός στο σπίτι θα πρέπει να υπάρχει δίπλα στην επίτοκο μαία, να βρίσκεται σε ετοιμότητα νοσοκομείο και συνήθως αυτό γίνεται σε χώρες με πολύ καλή παροχή υπηρεσιών στα νοσοκομεία . Είναι αυτονόητο ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα πρέπει να βρίσκεται κοντά. Στην περίπτωση της μητέρας στο Τυμπάκι αν είχε γίνει αποκόλληση πλακούντα δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο…»

Στην περίπτωση πάντως του τοκετού στο Τυμπάκι, η μητέρα που είναι Ελληνίδα, φάινεται ότι δεν είχε σχεδιάσει τον τοκετό μέσα στην μπανιέρα.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook