Κρήτη | Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά | Το ένα αλυσοδεμένο σε δέντρο

κρήτη-βρήκαν-δύο-σκυλιά-νεκρά-το-ένα-α-499882

Η Μαρία Βαρβιτσιώτη μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει αυτό που εντόπισε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Πλάνατος περίπου 30 χιλιόμετρα από την Σητεία.

Η κα Βαρβιτσιώτη συνόδευε μια τουρίστρια και σταμάτησε στο σημείο, όπου βρήκαν τα πτώματα, για να της δείξει τη θέα και εκεί οι δύο γυναίκες είδαν δύο σκυλιά νεκρά. Το ένα – το αρσενικό – ήταν αλυσοδεμένο και η αλυσίδα είχε μπλεχτεί στον κορμό του δέντρου με αποτέλεσμα το νεαρό ζώο να ακινητοποιηθεί και να πεθάνει. Ενώ πουθενά κοντά του δεν υπήρχε ίχνος τροφής ή νερού.

Η κα Βαρβιτσιώτη εξήγησε ότι πλάι στο αρσενικό βρήκαν νεκρό και ένα θηλυκό σκυλί που έδειχνε μεγαλύτερη ηλικίας. Είχε κομμένα αυτιά αλλά καμιά άλλη ένδειξη που οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του, αφού δεν ήταν δεμένο.

Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι κάποιος εγκατάλειψε και αλυσόδεσε τον σκύλο του στο πλάτωμα στον δρόμο για τον Άγιο Νικόλαο, εκεί που σταματούν πολύ συχνά οι τουρίστες, και τον παράτησε χωρίς τροφή και νερό ώστε ο θάνατος να είναι και αυτός βέβαιος.

Σύμφωνα με το μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας ο θάνατος και των δύο σκυλιών είναι σχετικά πρόσφατος – ίσως να πέθαναν και πριν δύο ημέρες – καθώς τα πτώματα δεν είχαν ακόμα εμφανή σημάδια σήψης…

Πέρα από το πόσο καταδικαστέα είναι αυτή η εγκληματική πράξη, προφανώς φαντάζεστε τι άποψη σχημάτισε για την Κρήτη η τουρίστρια, και τι θα λέει και σε άλλους για τις «ομορφιές» του νησιού…

Πηγή: zoosos.gr

One thought on “Κρήτη | Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά | Το ένα αλυσοδεμένο σε δέντρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook