Κρήτη | Βαρβαρότητα: Έκοψαν το πόδι του σκύλου! | Photos

κρήτη-βαρβαρότητα-έκοψαν-το-πόδι-του-294514

Το ακρωτηριασμένο σκυλί που ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος είχε αλυσοδεμένο στη στάνη του σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου κατάφεραν να σώσουν σήμερα μέλη και εθελοντές του σωματείου Ζωόφιλη Δράση με την συνδρομή των αστυνομικών.
KritiAkrotiriasmenosSkylosDmenos10-2015 (2)

Φωτογραφίες του σκύλου με το κομμένο πόδι τράβηξε ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου ο οποίος και ενημέρωσε το σωματείο.

KritiAkrotiriasmenosSkylosDemenos10-2015 (1)Έτσι μόλις διευκρινίστηκε από τον αυτόπτη μάρτυρα που βρίσκεται το σκυλί με την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου οι φιλόζωοι πήγαν στο μαντρί που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου στην μέση του πουθενά μεταξύ του Αηδονοχωρίου Ηρακλείου και Χώνου Μυλοποτάμου.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος όταν είδε τους αστυνομικούς και του φιλόζωους είπε ότι έχει στην κατοχή του δέκα σκυλιά τα οποία τα θέλει και όπως διαπιστώθηκε είναι και αυτά σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

KritiAkrotiriasmenosSkylosDemenos10-2015 (2)Ενώ για το ακρωτηριασμένο σκυλί όταν τον ρώτησαν τι έχει συμβεί είπε ότι πόδι έπεσε μόνο του (!) ενώ σε μια δεύτερη εκδοχή ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έκοψαν το πόδι του σκύλου του αυτοί με τους οποίους έχει βεντέτα!

Οι φιλόζωοι με τη συνδρομή της Αστυνομίας κατάφεραν και πήραν μόνο το ένα σκυλί αλλά όπως διαπιστώθηκε ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, που μένει στο στάβλο σε άθλιες συνθήκες, κακοποιεί και τα παραγωγικά ζώα.

KritiAkrotiriasmenosSkylosDemenos10-2015 (3)Οι αγελάδες που είδαν σήμερα εκεί είναι σκελετωμένες ενώ είναι άγνωστος ο συνολικός αριθμός των ζώων που εκτρέφει. Τα σκυλιά είναι όλα αλυσοδεμένα και τα ταΐζει φυσικά με τα πτώματα των αμνοεριφίων γι’ αυτό ήταν διάσπαρτα τομάρια, υπολείμματα σάρκας οστών κ.ά.

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη γραμματέας της Ζωόφιλης Δράσης εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το σωματείο θα πάρει σταδιακά με τη συνδρομή των αρχών όλα τα σκυλιά που κακοποιούνται από τον βοσκό ενώ οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν τι πρέπει να γίνει με τα άλλα ζώα που υποφέρουν.

KritiAkrotiriasmenosSkylosDemenos10-2015 (7)

Οι φωτογραφίες από το σημείο όπου ζούσε σαν ζωντανό σκιάχτρο το σκυλί θυμίζουν μεσαιωνικές καταστάσεις. Το ακρωτηριασμένο ζώο μεταφέρθηκε αργά σήμερα στην κτηνιατρική κλινική Παρασύρη ώστε μετά τις εξετάσεις να γίνει ο ακρωτηριασμός του ποδιού του και έπεται συνέχεια…

KritiAkrotiriasmenosSkylosDemenos10-2015 (4)

 

Πηγή : zoosos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook