Κρήτη | Βέβαιος ο βασικός μάρτυρας πως οι κατηγορούμενοι ήταν οι δράστες

κρήτη-βέβαιος-ο-βασικός-μάρτυρας-πως-ο-438887

Για την ερχόμενη Δευτέρα διεκόπη το δικαστήριο για την υπόθεση της κινηματογραφικής ένοπλης ληστείας στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου, Creta Maris, τον Ιούνιο του 2015.

Στη δίκη που διεξήχθη , σήμερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξετάστηκε  μονάχα ένας βασικός μάρτυρας.

Ο βασικός μάρτυρας και ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στη Μονή κατέθεσε πως αναγνωρίζει ,με βεβαιότητα ,πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν οι δράστες της σε βάρος του ληστείας , το 2014.

H υπεράσπιση αμφισβήτησε την αξιοπιστία του μάρτυρα ο οποίος νωρίτερα είχε αναγνωρίσει με βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενοι που λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο του ήταν οι ίδιοι με τους δράστες που λήστεψαν κοσμηματοπωλείο σε ξενοδοχείο στον Ανισσαρά  το 1012.

Ο ίδιος επικαλέστηκε βιντεοληπτικό υλικό της ληστείας του ΄12 που του υποδείχτηκε και στο οποίο αναγνώρισε τους κατηγορούμενους από τις κινήσεις, το σωματότυπο και τη χροιά της φωνής.

Η υπεράσπιση κατηγόρησε τον μάρτυρα για αναξιοπιστία προσκομίζοντας απόφαση σύμφωνα με την οποία για τη ληστεία του 2012 είχε καταδικαστεί άτομο σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών , άσχετο από τους νυν κατηγορούμενους και διερωτήθηκε αν ένας από τους σημερινούς κατηγορούμενους περισσεύει δεδομένου ότι για τη ληστεία του 2012 είχε καταδικαστεί άλλο άτομο.

Νωρίτερα, ο πρώτος κατηγορούμενος, σε μία σειρά υποθέσεων, αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στην ένοπλη ληστεία στο πολυτελές ξενοδοχείο, όπως και για τη ληστεία την Τσικνοπέμπτη στο σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» αλλά και για την απόπειρα σε κοσμηματοπωλείο.

Ο δεύτερος αποδέχθηκε τη συμμετοχή του μόνον για τη ληστεία στο Creta Maris.

Η απόφαση αναμένεται τον ερχόμενο μήνα καθώς μόνο οι μάρτυρες είναι συνολικά 52!

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook