Κρήτη | «Βάλτωσαν» τα έργα στην «καρδιά» του Ηρακλείου

κρήτη-βάλτωσαν-τα-έργα-στην-καρδιά-651955

Στασιμότητα αντί για… οργασμό έργων στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου από τη Λότζια.

Και όμως οι εικόνες που επικρατούν στην καρδιά του Ηρακλείου, προκαλώντας αγανάκτηση από τους εμπόρους, οι οποίοι κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στο όλο έργο.

Όπως μας ανέφεραν, οι εργασίες έχουν παγώσει εδώ και εννέα ημέρες, στο τμήμα Ίδης – αρχή της Καλοκαιρινού.

Έπρεπε να γίνει συνεννόηση με τη ΔΕΗ για την όδευση των καλωδίων απαντά ο Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι απαιτούνται διευκρινήσεις γύρω από τεχνικά ζητήματα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το επίμαχο τμήμα με τις «βαριές» εργασίες θα έπρεπε να ολοκληρώνεται στα τέλη του Φλεβάρη, όμως λόγω των καθυστερήσεων το νέο χρονοδιάγραμμα ορίζεται στα μέσα Μαρτίου, εκτός απροόπτου, εξέλιξη που όπως φαίνεται συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα χρονοδιαγράμματα των εργασιών στο υπόλοιπο έργο.

Αντί για επίσπευση εργασιών έμποροι… αντικρίζουν όπως λένε πάγωμα.

Μηχανήματα δεν… δουλεύουν, εργάτες δεν είναι στο πόστο τους και με το άδειο από κόσμο εργοτάξιο να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος την ίδια ώρα αντικρίζει μείωση στους τζίρους των καταστημάτων τους.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι υπόλοιπες εργασίες του έργου είναι η καθαίρεση των πεζοδρομίων, με τις σχετικές εργασίες να γίνονται απογευματινές ώρες.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook