Κρήτη | Αυτόπτης μάρτυρας : Είδα τον επιβάτη να βουτάει στη θάλασσα

κρήτη-αυτόπτης-μάρτυρας-είδα-τον-επι-693290

«Βρισκόμουν στο deck 8 στην αριστερή πλευρά του πλοίου, κάπνιζα ένα τσιγάρο και μιλούσα στο κινητό μου. Το πλοίο είχε φύγει 10 με 15 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά για το Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, όταν πήγα να σβήσω το τσιγάρο, βλέπω έναν άνδρα, μου φάνηκε για τουρίστας, να περνάει τα κάγκελα του πλοίου, να κάνει μια απότομη κίνηση και να πέφτει στη θάλασσα». Αυτή ειναι η περιγραφή που έκανε ο 18χρονος Αλβανός Κονστάν Μουσταφά, μπροστά στα μάτια του οποίου ένας συνεπιβάτης του στο πλοίο της γραμμής έπεσε στη θάλασσα.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο νεαρός από την Αλβανία αναφέρει: «Με την κίνηση που έκανε, του έπεσε το καπέλο που φορούσε, το πήρα και το παρέδωσα στο πλήρωμα του πλοίου. Όταν έτρεξα να δω τι έχει γίνει ο άνθρωπος αυτός, τον είδα να κολυμπάει γρήγορα προς τη στεριά. Δεν είχαμε απομακρυνθεί πολύ και έβλεπα τα κτίρια του Πειραιά. Τον είδα που απομακρυνόταν, κολυμπούσε γρήγορα, αλλά επειδή ήταν σκοτάδι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε. Όση ώρα τον έβλεπα, λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή, δεν ήταν στην πίσω πλευρά, εκεί που είναι η προπέλα και δημιουργείται έντονος κυματισμός. Μακάρι ο άνθρωπος αυτός να κολύμπησε μέχρι έξω και να είναι καλά».

Ο 18χρονος, ο οποίος ταξίδευε για το Ηράκλειο, προκειμένου να βρίσκεται με την έγκυο σύζυγό του, «πάγωσε», όπως λέει, «βλέποντας αυτό το σκηνικό». Αμέσως έτρεξε στη ρεσεψιόν και ανέφερε το τι είχε προηγηθεί. «Το πλοίο σταμάτησε και πήγα στη γέφυρα του πλοίου και μίλησα με τους αξιωματικούς για το τι είχε συμβεί. Γυρίσαμε πίσω στο λιμάνι του Πειραιά, όπου από ό,τι πρόλαβα να δω βρίσκονταν στην ακτή περιπολικά του Λιμενικού, ενώ αμέσως ξεκίνησαν και σκάφη για να ερευνήσουν, μήπως και βρουν τον άνθρωπο αυτό».

Ο 18χρονος μάς είπε ότι περνώντας από μπροστά του ο άνθρωπος που έπεσε στη θάλασσα, είπε κάτι, που όμως δεν το κατάλαβε ο ίδιος. «Δεν πρόσεχα, γιατί δεν περίμενα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Τον άκουσα να λέει κάτι, όχι όμως στα Ελληνικά. Δεν κατάλαβα ή μπορεί και να μην άκουσα καλά» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «εκείνη τη στιγμή ήμασταν κι άλλα άτομα, τρεις με τέσσερις Ρώσοι, αν δεν κάνω λάθος, οι οποίοι όμως διάβαζαν, έβγαζαν φωτογραφίες και δε νομίζω ότι είδαν τι έγινε».

Ο Κονστάν Μουσταφά περιγράφει τον συνεπιβάτη του ως άτομο νεαρής ηλικίας, μεταξύ 25 και 30 ετών, που φορούσε σκούρα ρούχα, μια βερμούδα κι ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ατόμου συνεχίζονται.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook