Κρήτη | Αυτοψία του Υπουργείου Πολιτισμού στο οδικό δίκτυο Γάζι-Κρουσώνας

κρήτη-αυτοψία-του-υπουργείου-πολιτισ-305026

Το εκτελούμενο έργο του οδικού κόμβου Καλεσών στο οδικό δίκτυο Γάζι-Κρουσώνα επισκέφθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και η Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού Ευανθία Γιατρουδάκη.

Όπως είναι γνωστό το έργο έχει «παγώσει» το τελευταίο διάστημα στο σημείο αυτό λόγω των αρχαιοτήτων που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή και σήμερα εκεί βρέθηκαν η κα. Γιατρουδάκη μαζί με τη προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, την προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων Ιωάννα Σερπετσιδάκη, την υπεύθυνη των ανασκαφικών εργασιών Δανάη Κοντοπόδη, καθώς επίσης το στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Χρήστος Δοριάκης.

f8e2c401-6a0e-415f-8730-30ae864f259bΟ Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2015 λόγω ένταξης του στο ΕΣΠΑ, ενώ από την πλευρά της η κα. Γιατρουδάκη αναμένεται τώρα μετά την σημερινή αυτοψία να εισηγηθεί σχετικά στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) που θα πάρει και την τελική απόφαση για την ολοκλήρωση του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook