Κρήτη | Αρχίζει απόψε το  διεθνές φεστιβάλ μουσικής και τέχνης

κρήτη-αρχίζει-απόψε-το-διεθνές-φεστι-556528

Με διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής αλλά και συναυλία με τον Γιώργο Ανδρέου Γιώργο Καζαντζή και Κορίνα Λεγάκη αρχίζει σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου στο πάρκο Επισκοπής Ηρακλείου το «4th Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης» που οργανώνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου και την φιλοξενία του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής. Το φεστιβάλ που είναι ένα από τα πλέον ποιοτικά και φημισμένα στην Κρήτη και στην Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και θα έχει δωρεάν είσοδο στους πολίτες.

Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η «ψυχή» το φεστιβάλ Τζούλη Καψετάκη περιλαμβάνει καταξιωμένους δημιουργούς, νέους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού, τέχνης, παιδείας που προβάλλουν διεθνώς την περιοχή και την Κρήτη γενικότερα.

Είναι επίσης σημαντικό που στο πλαίσιο του φεστιβάλ στην έναρξη του περιλαμβάνεται έκθεση του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Tα Χρώματα της Αγάπης”. Η  έκθεση που θα γίνει στο παρακείμενο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00.

Επίσης στη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν δωρεάν σεμινάρια από διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Συγκεκριμένα το πλήρες πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στην Επισκοπή έχει ως εξής:

Πρόγραμμα

Τρίτη 4 Iουλίου 19:30-21.00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Έναρξη έκθεσης του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Tα Χρώματα της Αγάπης”.

Τρίτη 4 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Συναυλία με τους Γιώργο Ανδρέου, Γιώργο Καζαντζή και Κορίνα Λεγάκη.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Παρουσίαση “Ιατρική Παραστατικών Τεχνών: το χρέος μας προς τους καλλιτέχνες” από την ιατρό, επικεφαλή του μεταπτυχιακού προγράμματος  Χαρά Τρούλη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου “Μεταβάσεις” με τον Μάνο Κιτσικόπουλο.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Μουσική δωματίου με τους Petar Dimov (πιάνο), Ozlem Celik (κλαρινέτο), Lysianne Chen (πιάνο) και Charlotte Schoeters (σοπράνο).

Παρασκευή 7 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Παρουσίαση “Ήχος, θόρυβος, μουσική: οι ακουστικές προσλήψεις κατά την ενδομήτρια περίοδο και η σπουδαιότητά τους στην ανθρώπινη ανάπτυξη» με τη Δέσποινα Σκανδαλάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου/παρουσίαση “Εικόνες από Ρωσία” με τον Can Okan.

Σάββατο 8 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: “Λέξης ήχος, μουσικής λόγος: Συναντώντας την Κάλλια και την Καρολίνα”. Η Δρ. Μαρία Χναράκη, εθνομουσικολόγος, λαογράφος, πολιτισμικός ανθρωπολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Drexel (Φιλαδέλφεια-ΗΠΑ) παρουσιάζει το βιβλίο “Δενδρίτες” της Κάλλιας Παπαδάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου με την Karolina Pancernaite.

 

Κυριακή 9 Ιουλίου 18:00-21:00 στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής : “Τα παιδία παίζει”.

Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting και πολλά άλλα, για μικρούς και μεγάλους.

 

18:00  Παιδικό Θέατρο

18:15  Προβολή βραβευμένης ταινίας “Άκουσέ με”

19:00  Παρουσίαση βιβλίου “Η Μάγισσα η Aνάποδη” του Χρήστου Κωνσταντουδάκη

 

19:30  Συναυλία μικρών μαθητών ωδείων και μη.

 

20:30 «Η Μουσική της Ζωής» :: Μια παρουσίαση με κλασικό πιάνο συνοδευόμενη από ντοκιμαντέρ, η οποία από κοινού θα αναδείξει την πρόοδο

της εξελικτικής βιολογίας από τις διδακτορικές φοιτήτριες, διεθνείς πιανίστριες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη.

 

Κυριακή 9 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Mark Viner.

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος :: ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πιάνου το διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και εκλεγμένο Πρόεδρο του Alkan Society στην Αγγλία, Mark Viner. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected].

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: »Αυτοκρατορικό» Κονσέρτο Πιάνου του Beethoven, με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών, το διεθνώς διακεκριμένο μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Καμεράτας Αθηνών, Γιώργο Πέτρου. Σολίστ η διεθνώς πολυβραβευμένη Ηρακλειώτισσα πιανίστα και ιατρός Μαριάννα Καψετάκη.

 

Τρίτη 11 Ιουλίου 21:30: στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Μουσική δωματίου – “Pollen, Spreading the Seeds of Music” με τους  Ιωάννη Ποταμούση, Γιάννη Γεωργιάδη, Μυρτώ Γεωργιάδου, Λίλυ Δάκα και Θεανώ Σακαλίδου.

 

Tετάρτη 12 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο πιάνου με το διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση (www.ioannispotamousis.com). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected].

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Αποτελέσματα και τελετή απονομής 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Τα Χρώματα της Αγάπης”.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: “Συναυλιακός Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνεύουν οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα όλες οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην Επισκοπή Πεδιάδος. Επίσης από τους οργανωτές γίνεται γνωστό ότι τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου θα διαθέτουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των επισκεπτών. Λεωφορεία θα αποχωρούν από τον κεντρικό σταθμό ΚΤΕΛ Ηρακλείου προς Επισκοπή στις 19:30 κάθε απόγευμα (4-12 Ιουλίου), και θα επιστρέφουν προς Ηράκλειο στις 23:30. Ακόμη, υπάρχουν λεωφορεία που θα αποχωρούν στις κανονικές ώρες λειτουργίας των ΚΤΕΛ, από Μάλια/Χερσόνησο/Κοκκίνη Χάνι και αλλού. Εισιτήρια που αφορούν μόνο τη μετακίνηση πωλούνται μέσα στο λεωφορείο.

zarpanews.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook