Κρήτη | «Απόβαση» στην Αθήνα για τα χημικά

κρήτη-απόβαση-στην-αθήνα-για-τα-χημι-134059

arkadi ximikaΑπόβαση ειρήνης και σεβασμού στο περιβάλλον και τον άνθρωπο πραγματοποιούν σήμερα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των φορέων της Κρήτης, για να μεταφέρουν την καθολική αντίδραση των Κρητικών στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στα νερά ανοιχτά της Κρήτης. Οι Κρητικοί θα παρευρεθούν στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ενώ θα έχουν συναντήσεις και με όλους όσους εμπλέκονται σε κεντρικό και κυβερνητικό επίπεδο!

Μετα τις 10.00 το πρωί η αντιπροσωπεία καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο για το θέμα των χημικών.

Αν και ο κ. Βενιζέλος… δυσφορεί (!), εκείνοι θα το πράξουν και θα ανέβουν στην Αθήνα για να τον συναντήσουν, είτε το θέλει είτε όχι… Από πλευράς κυβέρνησης, όπως έγινε γνωστό, στη συζήτηση στη Βουλή θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, αλλά οι συντονιστικές επιτροπές Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να συναντήσουν ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μαζί τους θα μετέχουν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, δήμαρχοι και άλλοι θεσμικοί φορείς του νησιού.

Στόχος της επίσκεψης είναι:

– Να παρευρεθούν στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

– Να επισκεφτούν τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής.

– Να επισκεφτούν τους αρχηγούς κομμάτων.

– Να επισκεφτούν τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας.

– Να δώσουν συνέντευξη Τύπου στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Η επερώτηση

Η επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου συζητείται σήμερα στη Βουλή και απευθύνεται προς τους υπουργούς Εξωτερικών – Περιβάλλοντος – Εθνικής Άμυνας.

Τη συζήτηση θα ανοίξει ως πρώτος επερωτών εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Η θεσμική εκπροσώπηση της Κρήτης αποτελείται από τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών.

Οι παραπάνω ενέργειες έρχονται ως συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο Αρκάδι και της ανάθεσης από τον κόσμο του χρέους στη συντονιστική επιτροπή να συνεχίζει να συντονίζει τον αγώνα για να μη γίνει στη Μεσόγειο το πείραμα υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας, και να είναι η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού ( φωτό από τη συγκέντρωση στο Αρκάδι ) .

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook