Κρήτη | Απολογείται ο φερόμενος δολοφόνος της 38χρονης αγνοούμενης Τόνιας

κρήτη-απολογείται-ο-φερόμενος-δολοφό-739389

Τα βλέμματα στραμμένα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου εκεί όπου θα οδηγηθεί ο 59χρονος άνδρας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 38χρονης Αντονίνα Ζόεβα στο Ρέθυμνο η οποία και παραμένει αγνοούμενη από τις 11 Μαΐου από περιοχή του Ρεθύμνου .

Ο συλληφθείς προφυλακίστηκε αφού προηγουμένως, οδηγήθηκε στον ανακριτή Ρεθύμνου το πρωί της περασμένης Πέμπτης υπό διακριτικότητα και με διαδικασίες εξπρές ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα.

Η υπόθεση έχει πάρει άλλες διαστάσεις, με το δεδομένο ότι η 38χρονη Τόνια , μητέρα ενός παιδιού παραμένει αγνοούμενη εδώ και μήνες .

Το σίγουρό είναι ότι η εύρεση του πτώματος της 38χρονης Βουλγάρας θα κλείσει τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης εξαφάνισής της με την ένδειξη “δολοφονία”, καθώς και επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 59χρονου άνδρα, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 38χρονης Αντονίνα Ζόεβα στο Ρέθυμνο.

Η σύλληψη του 59χρονου

Η πολύμηνη συνδυαστική και μεθοδευμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου είχαν ως αποτέλεσμα ο 59χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται ότι σκότωσε από πρόθεση την 38χρονη Αντονίνα (Τόνια) Ζόεβα, να συλληφθεί προχθές Πέμπτη το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος του μάλιστα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ρεθύμνου.

Πληροφορίες ήθελαν την 38χρονη να έχει πάει για μπάνιο, όπου και συναντήθηκε με τον άνδρα που σήμερα κατηγορείται για τη δολοφονία της. Για τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου.

H υπόθεση με την αγνοούμενη Αντονίνα (Τόνια) Ζόεβα και τον 59χρονο συγκλονίζει την κοινωνία του Ρεθύμνου. Αδιάσειστα στοιχεία, μάλιστα, που βρήκαν οι άνδρες της Αστυνομίας κατά τις έρευνές τους τούς οδήγησαν στη σύλληψη του 59χρονου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μεταξύ των στοιχείων εντόπισαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του, αλλά και στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του, όπου φιλοξενούσε την 38χρονη πριν εξαφανιστεί, στην αυλή, αλλά και στο αυτοκίνητό του, που εξετάστηκε εξονυχιστικά από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εντοπίστηκε αίμα και έτσι οι φόβοι της οικογένειάς της και των αστυνομικών Αρχών, που μήνες τώρα προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι, επιβεβαιώθηκαν.

Ο ίδιος ωστόσο, που στο παρελθόν είχε συλληφθεί ξανά και είχε μπει στις φυλακή, αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και εμπλοκή σ’ αυτή την υπόθεση. Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η σορός της άτυχης γυναίκας. Αυτό που περιμένουν τώρα οι αστυνομικοί είναι να αποκαλυφθεί το σημείο όπου βρίσκεται.

Αναζητούνται τα ίχνη της

Έχοντας περάσει τέσσερις μήνες από την εξαφάνιση της 38χρονης Βουλγάρας, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη της. Η γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία είναι και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, παραμένει εξαφανισμένη από τις 11 Μαΐου μέχρι και σήμερα, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο την αγωνία των δικών της ανθρώπων, ενώ τραγική φιγούρα είναι το ανήλικο παιδί της, που περιμένει όλο αυτό το διάστημα να αντικρύσει τη μητέρα του.

Να σημειωθεί ότι την 38χρονη είχαν δει τελευταία φορά σε παραλία του Ρεθύμνου την Παρασκευή 11 Μαΐου, να είναι με φιλικά της πρόσωπα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τόνια Ζόεβα φαίνεται το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαΐου να συνάντησε τον Έλληνα που τη φιλοξενούσε στο χωριό Χουμέρι Ρεθύμνου, σε παραλιακή καφετέρια, και κατέληξαν μαζί στο σπίτι του. Ο 59χρονος, πάντως, επέμενε όλο αυτό το διάστημα ότι το ίδιο βράδυ είχε μεταφέρει την 38χρονη στο Ρέθυμνο. Ανέφερε ότι μάλωσαν, μάζεψε κάποια ρούχα και του είπε να πετάξει τα υπόλοιπα στα σκουπίδια.

Τα κινητά της τηλέφωνα, όπως δήλωνε στις φίλες της, έμειναν στο σπίτι του, ενώ ο ίδιος της έδωσε 10 ευρώ για να πάρει ταξί, χωρίς να γνωρίζει αν το έκανε.

Έκτοτε τα ίχνη της εξαφανίστηκαν, με τη μητέρα και την κόρη της να την αναζητούν εναγωνίως από τη Βουλγαρία όπου ζουν. Οι φίλες της, πάντως, είχαν επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον 59χρονο και ένα Σύριο υπήκοο, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις, αναζητώντας απαντήσεις. Εν αναμονή της απολογίας τού 59χρονου μεθαύριο Δευτέρα στον ανακριτή, οι έρευνες συνεχίζονται.

Ουδέν νεότερο για την 37χρονη εγκυμονούσα

Την ίδια ώρα, το θρίλερ της εξαφάνισης μιας ακόμη γυναίκας από τη Βουλγαρία, και μάλιστα εγκύου, παραμένει ανοικτό, καθώς στην περιοχή του Ρεθύμνου εξαφανίστηκε άλλη μια γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής, η 37χρονη Ilieva Desislava. Η 37χρονη εξαφανίστηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 από το Ρέθυμνο. Τα ίχνη της – όπως και της 38χρονης Αντονίνα (Τόνια) Ζόεβα – δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως πατέρας του κυοφορούμενου παιδιού της αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή της.

Για τη γυναίκα έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση “Silver Alert” από τη “Γραμμή Ζωής”, έπειτα από εντολή της Αστυνομίας.

Η υπόθεση εξαφάνισης της 37χρονης γυναίκας από το Ρέθυμνο, ωστόσο, πήρε μια ακόμα πιο τραγική τροπή. Τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή της, ο σύντροφός της έβαλε τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος το χωριό Κεραμές του δήμου Αγίου Βασιλείου, στα νότια του Ρεθύμνου, τόπο καταγωγής του. Ο θάνατός του σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου, ενώ ο άντρας ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook