Κρήτη | Αποδεσμεύτηκαν τα 5,3 εκατ. ευρώ που άφησε κληρονομιά στην εκκλησία 93χρονος

κρήτη-αποδεσμεύτηκαν-τα-53-εκατ-ευρώ-πο-254139

Media-Default-images-67819725-650x250Αποδεσμεύτηκε έπειτα απο πολύμηνο έλεγχο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, η κληρονομιά που περιήλθε στην τοπική Εκκλησία από έναν 93χρονο Ρεθυμνιώτη ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο του 2014.

Το τελικό ποσό της κληρονομιάς ανέρχεται περίπου στα 5.3 εκ. ευρώ, και από αυτά τα χρήματα, θα παρακρατηθεί τμήμα τους από την Εφορία ενώ θα αφαιρεθεί επίσης μέρος για πρόστιμα αλλά και για τον φόρο κληρονομιάς.

Η περιουσία που θα περιέλθει στην Εκκλησία και αντιστοιχεί σε τέσσερα ακίνητα και μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα είναι μια τεράστια οικονομική ενίσχυση ενώ όπως είχε γίνει γνωστό όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, θα αξιοποιηθεί για την ανακατασκευή του κτηρίου στον λόφο του Τιμίου Σταυρού και για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας.

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος υπέγραψε την αποδοχή της κληρονομιάς και επίσημα, τονίζοντας πως «φυσικά όλα θα γίνουν με βάση τη βούληση του διαθέτη, που είναι η δημιουργία του ιδρύματος».

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook