Κρήτη | Απεργούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

κρήτη-απεργούν-οι-οδηγοί-των-τουριστι-246229

touristiko leoforeioΣε απεργία προχωράει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης « Ο ΕΡΜΗΣ» στις 15 Μαΐου, διεκδικώντας για την εφαρμογή  της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2016 στο σύνολο του κλάδου.

Όπως σημειώνεται, «παρά το γεγονός ότι το Σωματείο  ήρθε σε συμφωνία και υπογράφτηκε  Σ.Σ.Ε με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κάποιοι προσπαθούν να διαβάλλουν την παραπάνω συμφωνία, εκβιάζοντας τους εργαζομένους να υπογράψουν ατομικές  συμβάσεις  εργασίας με δυσμενέστερους όρους.

Το Σωματείο είναι αποφασισμένο να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Καλούμε τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης  καθώς και τους ιδιοκτήτες Τουριστικών λεωφορείων μη μέλη του συνδέσμου, να σεβαστούν την παραπάνω συμφωνία και να συνυπογράψουν την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το Σωματείο σε καμία περίπτωση  δεν θέλει να βλάψει τον κόσμο του τουρισμού αλλά δεν μπορεί όμως  να επιτρέψει σε κάποιους να πλουτίζουν εις βάρος  των εργαζομένων.

Ήδη με απόφαση της Γενικής Συνέλευση των εργαζομένων έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει ένας αγώνας προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων μας με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει στην άμεση  υποχρεωτικότητα της Σ.Σ.Ε μας, με σκοπό την διασφάλιση του κοινωνικού διαλόγου για να μη υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και διακρίσεων».

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook