Κρήτη | Απίστευτη υπόθεση εκβιασμού | Αλλοδαπός εκβιάζει μοναχό με video!

κρήτη-απίστευτη-υπόθεση-εκβιασμού-αλ-133505

monaxosΥπόθεση εκβιασμού έρχεται να ταράξει συθέμελα τη μοναστηριακή ζωή της Κρήτης. Αλλοδαπός, όπως υποστηρίζει ο ιερωμένος, πήγε στο μοναστήρι και του ζήτησε χρήματα όπως συνήθιζε. Όταν ο 85χρονος αυτή τη φορά αρνήθηκε να του τα δώσει, ο αλλοδαπός άρχισε να τον εκβιάζει με ένα βίντεο, που υποστηρίζει πως έχει καταγράψει τον μοναχό σε πράξεις που δεν συνάδουν με τη θέση που κατέχει.

Ο αλλοδαπός μάλιστα, στο πλαίσιο του εκβιασμού, φέρεται να είπε στον γέροντα ότι αφού δεν του δίνει τα 650 ευρώ που ζήτα, θα σπεύσει να δημοσιοποιήσει το βίντεο στα κανάλια και τον Αρχιεπίσκοπο.

Η περιγραφή του μοναχού που έπεσε θύμα εκβιασμού , στην «ΚΡΗΤΗ TV» συγκλονίζει:

Μοναχός: «O Boύλγαρος αυτός έχει έρθει πολλές φορές να πάρει χρήματα. Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω την εφορία και δεν μπορούσα να του τα δώσω, μου έκανε την εξής παγίδα. Ήρθε στο δωμάτιο μου κουρασμένος, ταλαιπωρημένος και πονούσαν τα πόδια του. Αυτός με βιντεοσκόπησε και τώρα έρχεται να πουλήσει αυτό (το βίντεο) για να με εκβιάσει, να με ξεφτιλίσει».

Όπως υποστηρίζει ο ιερομόναχος, σε μοναστήρι του νησιού, η φιλανθρωπική του δράση δεν εκτιμήθηκε διόλου από αλλοδαπό που έχει βοηθήσει πολλάκις. Τουναντίον.

Μοναχός: «Σου λέει, δε μου δίνεις εσύ τα 650 ευρώ που ζητάω, θα τα πάρω από αλλού».

Δημοσιογράφος: Σας ζήτησε δηλαδή 650 ευρώ για να μη δημοσιεύσει το βίντεο;

Μοναχός: «Ναι».

Δημοσιογράφος: Σας είπε δηλαδή αν δεν πάρω τα χρήματα θα δημοσιοποιήσω το βίντεο;

Μοναχός: «Μα ήρθε από εδώ».

Όταν ο καλόγηρος, όπως υποστηρίζει επανάλαβε και από κοντά στον Βούλγαρο, ότι δεν διέθετε τα χρήματα που του ζήτησε ο αλλοδαπός, χωρίς κανένα ενδοιασμό τον ενημέρωσε πιο αναλυτικά ότι θα απευθυνόταν στον Αρχιεπίσκοπο και σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μοναχός: «Παρά το ότι εγώ, είμαι ντυμένος κανονικά. Απλώς την πάτησα. Μακάρι να τον συλλάβουν και να τον βάλουν μέσα τον παλιάνθρωπο.

Ο 85χρονος που έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια για να μονάσει και να αφιερωθεί στον Θεό μέσα σε γνωστό μοναστήρι του νησιού, όπως αναφέρει δεν έχει απευθυνθεί στην αστυνομία, καθώς η θέση του δεν του το επιτρέπει».

Μοναχός: «(Μου είπε) Πάω να το δώσω στον Αρχιεπίσκοπο, στα κανάλια. Για μια παγίδα που μου έστησε πρέπει να με ξεφτιλίσει; Να μου πεις, εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται εδώ και ξεκουράζονται εξομολογούνται. Κανονικά πρέπει να συλληφθεί, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω μήνυση, δεν κάνει γιατί είμαι πνευματικός, εξομολογώ κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει ήδη λάβει γνώση για το περιστατικό.

Πηγή: neakriti

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook