Κρήτη | Ανθρώπινη «αλυσίδα» κατά των ανεμογεννητριών | Αντιδράσεις από κάτοικους

κρήτη-ανθρώπινη-αλυσίδα-κατά-των-αν-292910
Φωτογραφία αρχείου

Μπροστά στα βαρέα οχήματα που θα επιχειρούσαν διάνοιξη του δρόμου για τις ανεμογεννήτριες, στάθηκαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής των Αγκουσελιανών του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν, ότι προκλήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ των οδηγών των οχημάτων που είχαν εντολή να προχωρήσουν και των κατοίκων που παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα κατά της εγκατάστασης που θα προκαλέσει μεγάλες συνέπειες στο περιβάλλον. Μάλιστα, καθώς το «νέο» … κυκλοφόρησε, έσπευσαν κάτοικοι από το Ροδάκινο και την Καλή Συκιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο έλειψε η ένταση να εξελιχθεί σε σύρραξη, ενώ τα πνεύματα ήταν τόσο οξυμένα, ώστε κόσμος σε έξαλλη κατάσταση αναποδογύρισε ένα όχημα, καταδεικνύοντας … προθέσεις και αποφασιστικότητα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών σε μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, δίπλα στο φαράγγι του Κοτσυφού και μάλιστα προβλέπεται η διάνοιξη δρόμου μέσα σε δασική έκταση. «Με τις fast track διαδικασίες, όλα παρακάμπτονται» – αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα έσπευσε την περιοχή κατευνάζοντας τα οξυμένα πνεύματα.

«Ζήτησα από τους οδηγούς την άδεια διέλευσης, την οποία δεν είχαν και τους ζήτησα να αποχωρήσουν» – αναφέρει ο δήμαρχος στον ΣΚΑΙ Κρήτης, και στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, έχοντας άλλωστε κι ο ίδιος εμπειρία των συνεπειών από τις ανεμογεννήτριες από την περιοχή του όρους Ασιδέρωτας στα Ακούμια, που προ 15ετίας δέχτηκε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

«Δε θέλουμε εντάσεις, όμως η εταιρεία θα πρέπει να λάβει υπόψιν την τοπική κοινωνία. Όταν η ντόπια κοινωνία δε θέλει, τότε δεν μπορεί να γίνει εύκολα» – τονίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook