Κρήτη | Ανακοινώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Homoioma» | Photos

κρήτη-ανακοινώθηκαν-τα-εγκαίνια-της-έ-440625

H έκθεση σύγχρονης τέχνης «Homoioma», ανοίγει τις πύλες της στις 14 Οκτωβρίου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Τάσσος Μισσούρας και Λαμπρινή Μποβιάτσου.
img_1397

«Το ομοίωμα ως συνθήκη και πλαίσιο της εικαστικής παραγωγής

Το ομοίωμα, simulacrum, δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε αντίγραφο. Αναπαράγει ξανά αυτό που έχει ήδη αναπαραχθεί και βασίζεται σε μια πραγματικότητα που περιλαμβάνει εντός της την πληθώρα των σημαινόντων που στοιβάζονται καθημερινά στις συνειδήσεις αλλά και στο ασυνείδητο από τις οθόνες που κατακλύζουν τη σύγχρονη ζωή: τον υπολογιστή, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τη διαφήμιση.

Το βλέμμα στο λαβύρινθο με τους καθρέφτες

Η πραγματικότητα είναι ένας λαβύρινθος με καθρέφτες που σε κάθε πέρασμα ή στροφή επιστρέφει το βλέμμα που απιθώνεται πάνω στα πράγματα, άλλοτε αντεστραμμένο, άλλοτε διαστρεβλωμένο και πάντως κάθε φορά ελάχιστα έως πολύ παραποιημένο. Ως ζωγράφοι του σύγχρονου κόσμου, η ομάδα Simulacrum καλούνται να αποποιηθούν την ιδέα μιας μοναδικής οπτικής που θεσπίζει διαφορές ανάμεσα στα πράγματα και δουλεύουν με την ιδιοποίηση οπτικών, την προσομοίωση θέσεων και την αποδόμηση θεωριών του κόσμου.»

Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος

Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και κριτικός τέχνης

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στις 19:00

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Ηλίας Ηλιάκης

Διάρκεια: 14 Οκτωβρίου 2016 – 14 Νοεμβρίου 2016

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook