Κρήτη | Αναζητούν τον «εγκληματία» ιδιοκτήτη των παρατημένων σκυλιών

κρήτη-αναζητούν-τον-εγκληματία-ιδι-734344

Μεγάλη κινητοποίηση καταγράφεται από χθες σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τη φωτογραφία ενός σκυλιού, σε άθλια κατάσταση, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το σκυλί ήταν δεμένο σε κορμό δέντρου στην Παναγιά Πεδιάδος.

Τη φωτογραφία του ζώου με έκκληση για βοήθεια ανάρτησε η κ. Τ.Σ., στην οποία έδωσαν την πληροφορία για το ζώο, φίλοι της-κάτοικοι του χωριού Παναγιά.

Πάνω από την φωτογραφία είχε γράψει την κάτωθι έκκληση:

«Είναι αυτό το άτυχο σκυλί στην Παναγία Πεδιάδος. Στη θέση κεφάλες-Προφήτης Ηλίας.

Αν μπορεί κανείς που είναι κοντά να βοηθήσει.

Ο καημένος ούτε να γαυγίζει δεν έχει δύναμη…..

Φιλοζωική αν έχετε άκρες εκεί…..

Μέχρι αύριο μεθαύριο θα πεθάνει……

Είναι ένας λυκόσκυλος…..»

Η ανάρτηση με την φωτογραφία κοινοποιήθηκαν παντού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα από χθες το βράδυ πολλοί να ανησυχούν για το ζώο και να ψάχνουν τρόπο για βοήθεια, καθώς το λυκόσκυλο της φωτογραφίας ήταν εμφανώς σκελετωμένο, καμπουριασμένο από τα εσωπαράσιτα και το μόνιμο δέσιμο, χωρίς κάλυψη από τον ήλιο.

Με τη βοήθεια μελών του σωματείου «Κιβωτός του Μίνωα» και του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου αρχικά, η έρευνα μεταφέρθηκε λόγω αρμοδιότητας και έγινε σήμερα από νωρίς το πρωί από το Α.Τ. Βιάνου, και τους εξαιρετικούς αξιωματικούς του. Ψάχνοντας αρκετή ώρα, καθώς δεν ήξεραν το ακριβές σημείο που βρισκόταν το ζώο, αξιοποιώντας στην συνέχεια και τις νέες πληροφορίες που δόθηκαν από την ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ για το ότι επρόκειτο για τρία σκυλιά ιδιόκτητα και όχι για ένα, αλλά και αναγνωρίζοντας τελικά την περιοχή από την φωτογραφία, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που βρίσκονταν τα τρία σκυλιά.

Δυστυχώς δεν βρήκαν κανένα από τα τρία ζώα εκεί, ή στην στάνη. Τα τρία σκυλιά είχαν εξαφανιστεί από τον κτηνοτρόφο και είχε εξαφανιστεί και ο ίδιος. Βρήκαν όμως εκεί όλα τα σχετικά του μόνιμου δεσίματος και της άθλιας κατάστασης των τριών ζώων. Τα σκυλιά ήταν μόνιμα δεμένα με σύρμα (τέλι) γύρω από το λαιμό και όχι λουρί. Το σύρμα υπάρχει ακόμα κομμένο στο τόπο που τα δύστυχα ζώα ήταν δεμένα.

Τα πάντα έχουν φωτογραφηθεί από τους αστυνομικούς και με κατάθεσή τους σχηματίζεται αυτόφωρη δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη των ζώων. Εντός της ημέρας άτομο από την ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ θα δώσει επίσης κατάθεση για το γεγονός. Με εντολή του Διοικητή του Α.Τ. Βιάνου, υπάρχει έρευνα και δίωξη σε εξέλιξη για την σύλληψη του κτηνοτρόφου και την εύρεση των τριών ζώων.

Η Ζωόφιλη Δράση καλεί όποιον, από το χωριό Παναγιά, ξέρει που βρίσκονται τα ζώα, ας μας ενημερώσει άμεσα στην ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ, με τη διασφάλιση της εχεμύθειας.

 

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook