Κρήτη | Αναβιώνει η υπόθεση για την κλοπή του πετρελαίου στο ΠΑΓΝΗ

κρήτη-αναβιώνει-η-υπόθεση-για-την-κλοπ-606582

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σήμερα η υπόθεση της κλοπής τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου, που φέρεται να είχε στηθεί πριν από περισσότερα από 10 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποία έχει προσδιοριστεί να γίνει σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, στη δίκη σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχους τους 16 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους (12 οδηγοί βυτιοφόρων και πέντε θερμαστές), επιβάλλοντας στον καθέναν από αυτούς ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Έκρινε, ωστόσο, ότι η έφεσή τους πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για άπαντες τους κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης, με το οποίο παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι 17 κατηγορούμενοι, οι θερμαστές και οδηγοί βυτιοφόρων που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη παρακρατούσαν σημαντικό μέρος από τη συνολική ποσότητα του πετρελαίου που διατίθετο για τις ανάγκες του νοσοκομείου, και την οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε τρίτους.

Η κομπίνα φέρεται να διήρκεσε από το 1999 έως το 2005.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook