Κρήτη | Αλητεία: Αφόδευσαν και έγραψαν συνθήματα σε εκκλησάκι

κρήτη-αλητεία-αφόδευσαν-και-έγραψαν-σ-375651

Άλλο ένα κρούσμα βανδαλισμού σε ξωκκλήσι της Κρήτης σημειώθηκε, αυτή τη φορά σε εκκλησάκι στην περιοχή του Παλιόκαστρου.

Περίπου δύο χρόνια μετά και τον τελευταίο βανδαλισμό σε εκκλησία του νομού Ηρακλείου, ο εφιάλτης και παράλληλα ο γρίφος που καλείται να λύσει η Αστυνομία επέστρεψε. Άγνωστος ή άγνωστοι βεβήλωσαν με το χειρότερο τρόπο τον ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής «Σπηλιώτισσα» που βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού στο Παλιόκαστρο. Οι δράστες αφόδευσαν στην εκκλησία και έγραψαν συνθήματα.

Ο τρόπος που γράφτηκαν τα λόγια αυτά στον τοίχο είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες επιθέσεις σε εκκλησίες του νομού. Η όλη εικόνα που αντίκρυσαν πάντως οι πιστοί και ο εφημέριος πατήρ Γεώργιος Δαμιανάκης προκαλούν αποτροπιασμό και οργή για τους δράστες και τους λόγους που το έκαναν.

«Ενημερωθήκαμε πριν από περίπου μία εβδομάδα για το τι είχε συμβεί, αλλά κατάφερα να πάω, μόλις χθες (προχθές) στο εκκλησάκι. Αυτά που είδα, πραγματικά ήταν αποκαρδιωτικά. Δεν υπάρχει παγκάρι για να υποθέσει κανείς ότι το κίνητρο ήταν η κλοπή. Αυτό που έγραψαν στους τοιχους δείχνουν ότι πρόκειται για Δωδεκαθεϊστές, αλλά και πάλι δεν μπορεί να ξέρει κανείς» ανέφερε ο πατήρ Γεώργιος Δαμιανάκης.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο και προσπάθησαν να συλλέξουν στοιχεία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο βανδαλισμός έγινε μεταξύ 5 Μαϊου και 5 Ιουνίου με πιθανότερο το διάστημα μεταξύ 20 με 30 του περασμένου μήνα.

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook