Κρήτη | Αδερφός Ιάκωβου Εμμανουήλ: «Να δώσει ο Θεός να μη συναντηθούμε ποτέ» | Videos

κρήτη-αδερφός-ιάκωβου-εμμανουήλ-να-δ-493409

Συνεχίζεται το θρίλερ με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί πριν λίγες εβδομάδες σε αγροτική περιοχή της Ρογδιάς Ηρακλείου.

Παρά το ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάκρισης κι έχουν ήδη προφυλακιστεί οι δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση, συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Όπως ανέφερε μιλώντας τηλεφωνικά σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας ο 33χρονος συνέταιρος του Εμμανουήλ, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο προφυλακισθέντων για την υπόθεση, νιώθει τύψεις, αλλά θεωρεί ότι δε θα πάει αυτός στο δικαστήριο, αλλά άλλα άτομα.

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε, ωστόσο, και ο αδερφός τού αδικοχαμένου επιχειρηματία, ο οποίος κάλεσε τον 33χρονο να βοηθήσει την Αστυνομία στις έρευνές της, αλλά και να μην «το φέρει ο Θεός να συναντηθούν ποτέ» μεταξύ τους.

«Στο δικαστήριο θα πάνε άλλοι»

«Εγώ πήγα στην Αστυνομία όταν βρήκαν τον Ιάκωβο. Είχα δώσει όσα στοιχεία μπορούσα να δώσω. Όμως τα πράγματα επειδή στην Κρήτη είναι γενικότερα… μια πολύ μεγάλη οικογένεια, είναι πάρα πολύ επικίνδυνα άτομα», είπε ο 33χρονος, ο οποίος πρόσθεσε ότι φοβόταν για τα παιδιά του. «Όταν συναντηθήκαμε με τα αυτοκίνητα, ήμουν εγώ κι ο 25χρονος (σ.σ. ο έτερος προφυλακισθείς). Η κοπέλα (σ.σ. η σύντροφός του και η τρίτη κατηγορούμενη της υπόθεσης) ήταν πιο πάνω, στο εξοχικό της», συμπλήρωσε ο συνέταιρος του επιχειρηματία, προσθέτοντας ότι νιώθει τύψεις για ό,τι έγινε. «Στο δικαστήριο θα πάνε άλλα άτομα», είπε ακόμη ο 33χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Εμμανουήλ απειλούσε τον 25χρονο επειδή ο τελευταίος τα είχε «φτιάξει» με την πρώην σύντροφο του 33χρονου.

«Είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα»

Εξάλλου, ο τελευταίος είπε ότι, όταν είδε το πρόσωπο του Εμμανουήλ, ήταν σαν να έβλεπε ένα «φιλμ», καθώς είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βιώσει μεγάλο σοκ. «Δεν του άξιζε αυτό. Ήταν ένας βιοπαλαιστής που πάλευε για την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φίλος του αδικοχαμένου επιχειρηματία, που είπε ακόμη ότι ο Εμμανουήλ στεκόταν στο πλευρό της οικογένειας του 33χρονου, βοηθώντας το μεγαλύτερο παιδί του τελευταίου, όταν είχε προβλήματα υγείας. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι θεωρεί ότι το έγκλημα έγινε για οικονομικές διαφορές κι όχι για μια απλή παρεξήγηση.

«Να φωτιστεί κάθε πτυχή»

Τέλος, ο Φάνης Εμμανουήλ, αδερφός του θύματος, προέτρεψε τον 33χρονο να βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνές της. «Να κοιτάξει να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία, αφού λέει πως δεν έχει σχέση – άσε που έχει σχέση, και μόνο που αυτά που μαρτυρεί είναι σωρεία ποινικών αδικημάτων. Να βοηθήσει να φωτιστεί κάθε πτυχή της βρόμικης αυτής υπόθεσης και να μη δώσει ο Θεός και συναντηθούμε ποτέ… Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι πολύ ήρεμος. Σας δίνω το λόγο μου. Και σ’ όποιον δίνω το λόγο μου, αυτός ξέρει», είπε ο αδερφός του 39χρονου επιχειρηματία, ο οποίος άφησε αιχμές τόσο για την κοπέλα του 33χρονου η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της, όσο και για τη νεαρή φίλη του 25χρονου. «Είναι έξω με 5.000 ευρώ; Ποια οικογένεια είναι; Τι δύναμη έχει; Να μου το εξηγήσουν!», είπε ο αδελφός του θύματος για τη φίλη του 33χρονου κατηγορούμενου.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook