Κρήτη | Αγία Πελαγία: Τέλη του χρόνου δημοπρατείται το φονικό σημείο | Photos

κρήτη-αγία-πελαγία-τέλη-του-χρόνου-δη-421520

Ένα ακόμη βήμα προς την κατασκευή του έργου οδικής ασφάλειας στο φονικό σημείο της διασταύρωσης της Αγίας Πελαγίας επί της εθνικής οδού μέσω της κατασκευής ραμπών εισόδου και εξόδου από και προς την Αγία Πελαγία αλλά και Αχλάδα, μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων προ εβδομάδων, επιτεύχθηκε σήμερα.

Λίγους μήνες μετά την ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ανοίγοντας έτσι το δρόμο της δημοπράτησης, έρχονται νέα ευχάριστα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Μέχρι τέλος του έτους το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής ραμπών στον κόμβο θανάτου όπως έχει χαρακτηριστεί , αυτό της Αγίας Πελαγίας, όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες θανατηφόρα και εκατοντάδες άλλα τροχαία ατυχήματα αναμένεται να μπει σε τροχιά δημοπράτησης.

Αν και το έργο έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων , ο Σταύρος Αρναουτάκης καταβάλλει προσπάθειες για την ένταξη του σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ώστε το έργο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στόχος είναι να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς και με τον τρόπο αυτό να μην υπάρξουν περαιτέρω εμπλοκές.

Επίσης άλλο μεγάλο έργο που επίσης μπαίνει σε τροχιά δημοπράτησης μέχρι τέλος του χρόνου είναι το έργο αναβάθμισης Γεωργιούπολη -Καβρός με την μελέτη να είναι ήδη έτοιμη.

Πρόκειται για μια παρέμβαση ανάσα για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και στο επίμαχο σημείο της Αγίας Πελαγίας, όπου οι παράνομες αριστερές κυρίως στροφές έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων διερχόμενων οδηγών και με εκατοντάδες άλλους να οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Και όλα αυτά, μετά την αδιαφορία χρόνων από τους αρμοδίους, την κραυγή αγανάκτησης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με φόντο τις τραγικές εικόνες στην άσφαλτο.

Έπεσαν υπογραφές για σπουδαία οδικά έργα

arnaoutakis

Το έργο χρηματοδοτείται με κονδύλι που διασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και υλοποιείται στο πλαίσιο του κύριου έργου «Έργα υποδομής-αντιπλημμυρικά-αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης».

«Ακόμα ένα σημαντικό έργο στην οδοποιία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα ωφελήσει ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα καθώς θα μεταφέρονται τα αγροτικά προϊόντα από τα θερμοκήπια με μεγαλύτερη οδική ασφάλεια για οδηγούς, κατοίκους και επισκέπτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υλοποίηση του έργου ανέφερε: «Μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων που έχουμε κάνει και τις προτεραιότητες που έχουμε βάλει σε συνεργασία με φορείς και δημότες είναι το σημερινό αποτέλεσμα, της υπογραφής της σύμβασης του δρόμου Αγ. Κύριλλος-Γερόκαμπος. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο προς όφελος της κοινωνίας μας. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη αλλά και τον δημότη μας τον κ. Μιχάλη Βαρδουλάκη που αφιλοκερδώς μας παρέδωσε την μελέτη του έργου».

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγ. Κυρίλος Νίκος Ερωτοκριτάκης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «Λιμενική ΑΕ» Αντώνης Ορφανάκης και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης.

Στοιχεία του έργου

Το έργο αποσκοπεί να βελτιώσει όσο είναι δυνατόν τα οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά χαρακτηριστικά του τμήματος αυτού και να αποφύγει την διέλευση της οδού από το ρέμα «Σκολιαβρίδη». Η υφιστάμενη οδός είναι χωμάτινη με μικρό πλάτος με συνέπεια η διέλευση να είναι δύσκολη και ανασφαλής. Με την κατασκευή του έργου θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις μεταξύ οικισμών, θα αυξηθεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις και θα μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων και ο χρόνος διαδρομής. Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστούν οι γενικότερες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες.

Ένα άκρως σημαντικό έργο που θα καλύψει απόστασή 2,7 km και με την αναβάθμιση του δρόμου θα δώσει ανάσα στους αγρότες για την καλύτερη και πιο ασφαλή διακίνηση των θερμοκηπιακών προϊόντων τους.

ο έργο σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 24 μηνών , προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ με χρήματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσεται στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020 το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΙΑΝΝΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΛΑΓΝΙ – ΜΑΡΘΑ, Α/Κ ΚΟΥΝΑΒΩΝ».

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων και την αναβάθμιση της κύριας οδού του κόμβου του σε αρτηρία, με διαχωρισμένο κατάστρωμα κυκλοφορίας.

Ο κόμβος βρίσκεται στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Βιάννος, στο τμήμα Άγιος Σώζων – Αλάγνι. Τα έργα εκτείνονται σε μήκος 1,4 km (χ.θ. 3+366,00 – χ.θ. 4+804,00 της αρτηρίας) και περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, επέκταση υφιστάμενων κάτω διαβάσεων, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, γεωτεχνικά έργα και φυτοτεχνικές εργασίες. Για το έργο αυτό έχουν συντελεστεί όλες οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις γης.

Tο έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης – Δ/νση Τεχνικών Έργων με προϋπολογισμό 6.622.800,00€.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook