Κρήτη | Ήταν σπίτι και «έβλεπε» να της κλέβουν χρήματα από την κάρτα

κρήτη-ήταν-σπίτι-και-έβλεπε-να-της-κ-441217

Θύμα απάτης μέσα σε λίγες ώρες, με εκατοντάδες ευρώ να κάνουν φτερά από τον προσωπικό της λογαριασμό, έπεσε μία Ηρακλειώτισσα που δεν πίστευε αυτό που έβλεπε το απόγευμα της Πέμπτης στο κινητό της τηλέφωνο .

Ξαφνικά άρχισε να λαμβάνει μηνύματα ειδοποίησης ότι γίνονταν αλλεπάλληλες συναλλαγές από την πιστωτική της κάρτα χωρίς όμως η ίδια να έχει κάνει οποιαδήποτε σχετική ενέργεια και δίχως να βρίσκεται είτε μπροστά σε κάποιον γκισέ καταστήματος ή σε κάποιο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Ήταν απλά και μόνο στο σπίτι της και όλα τα υπόλοιπα τα είχαν αναλάβει άλλοι ή άλλος.

Η γυναίκα έπεσε από τα σύννεφα και έτρεξε αμέσως να ανοίξει τη τσάντα της ,διαπιστώνοντας ότι η συγκεκριμένη κάρτα που κατείχε όχι μόνο δεν είχε κάνει φτερά αλλά βρίσκονταν στο πορτοφόλι της .

Τα μηνύματα την ίδια ώρα συνεχίζονταν αδιάκοπα στο κινητό της, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή με την κάρτα σας με αριθμό ……. Και αξίας 178,10 ευρώ .Σε περίπτωση αμφισβήτησης καλέσετε 2810….

Αυτό συνέβη 8 φορές και εντρομη και συνάμα σαστισμένη, φώναξε αμεσως το σύζυγο της, αντιλαμβανόμενοι πλέον και οι δύο ότι πρόκειται για κύκλωμα απατεώνων πιστωτικών καρτών και με το ποσό που είχαν σηκώσει οι επιτήδειοι από τον λογαριασμό του ζευγαριού να αγγίζει τα 470 ευρω.

Επικοινώνησαν με την τράπεζα από την οποία και έχουν εκδώσει τη σχετική κάρτα και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος τους ενημέρωσαν ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ισπανική ιστοσελίδα.

«Από τις 4.59 μέχρι και τις 7.47 το απόγευμα της Πέμπτης έλαβα 8 μηνύματα στο κινητό μου τηλέφωνο καθώς έχω ενεργοποιήσει τη σχετική υπηρεσία ενημέρωσης για τις συναλλαγές που κάνω, με την επισήμανση ότι αν δεν συμφωνώ να ενημερώνω την τράπεζα. Αυτό ακριβώς έκανα διαπιστώνοντας πλέον έκπληκτη ότι έπεσα θύμα απάτης πιστωτικών καρτών,» δηλώνει η γυναίκα (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του neakriti.gr.)

Η κάρτα ακυρώθηκε και η ίδια έκανε σχετικό αίτημα αμφισβήτησης προκειμένου τελικά να μη χάσει το ποσό.

Ενημέρωσε σχετικά και την αστυνομία και όπως δήλωσε στο neakriti.gr δεν είναι το μόνο περιστατικό αφού ακόμη και μέσα από αστυνομικό τμήμα της ενδοχώρας της είπαν ότι άνθρωπος της ΕΛ.ΑΣ είχε πέσει επίσης θύμα μια τέτοιας περίπτωσης εξαπάτησης.

Οι αστυνομικές αρχές πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες ενώ θύματα επιτηδείων έχουν πέσει και άλλοι πολίτες στο Ηράκλειο από τους λογαριασμούς των οποίων έγιναν επίσης παράνομες συναλλαγές ύψους έως και 500 ευρώ.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook