Κρήτη | Έτρεξε μέχρι την κορυφή του Ψηλορείτη προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τον αγώνα κατά της σκλήρυνσης

κρήτη-έτρεξε-μέχρι-την-κορυφή-του-ψηλο-417596

Η 25χρονη Νεοζηλανδή φοιτήτρια, Felicity Thomas, που κάνει το διδακτορικό της, έφτασε τρέχοντας μέχρι την κορυφή του Ψηλορείτη σε μια προσπάθεια που έκανε τους τελευταίους 12 μήνες προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τον αγώνα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η νεαρή γυναίκα σοκαρίστηκε όταν η μητέρα του φίλου τους ασθένησε και τότε αποφάσισε να κάνει μια «τρέλα», όπως της είπαν πολλοί από το περιβάλλον της: να τρέξει σε 12 βουνά 12 διαφορετικών χωρών τους τελευταίους 12 μήνες, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για τον αγώνα κατά της φοβερής ασθένειας.

Ένα από τα σημεία που επέλεξε ήταν η Κρήτη και ο Ψηλορείτης, στον οποία ανέβηκε τρέχοντας περίπου μέχρι τα 2.600 μέτρα. Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες, αφού χρειάστηκε να κάνει και αναρρίχηση ανεβαίνοντας, αλλά κατέβηκε πολύ γρήγορα.

Έτρεξε ακόμα μαζί με άλλους 5.000 στην Πολωνία σε έναν αγώνα… Αγιοβασίληδων, ενώ μια από τις επίσης καλές εμπειρίες της ήταν ο αγώνας σε βουνό της Πορτογαλίας.

Έτρεξε επίσης στην Ισλανδία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, τη Σκωτία, το Βέλγιο, την Αγγλία, και τη Γαλλία.

Ο αγώνας της κατέληξε σε έναν υπερμαραθώνιο 80 χιλιομέτρων στην πατρίδα της, τη Νέα Ζηλανδία.

Στην προσπάθειά της ανάμεσα σε τόσες χώρες, άνθρωποι τής πρόσφεραν όσα μπορούσαν προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα της. Ακόμα και ένα… κουδούνι αγελάδας!

Πηγή: candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook