Κρήτη | Έτοιμο να λειτουργήσει το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

κρήτη-έτοιμο-να-λειτουργήσει-το-κοινο-719533

Ένα οραματικό έργο, η υλοποίηση του οποίου, αποτελούσε βασικό στόχο της 7 ης Υ.ΠΕ. Κρήτης ολοκληρώθηκε με κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Υγείας.

Πρόκειται για την σύσταση Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ως ευαίσθητος δέκτης των ιδιαίτερων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, αντιμετώπισε εξ αρχής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεσματικότητα το αίτημα της 7 ης Υ.ΠΕ. για τη δημιουργία του Κέντρου, καθώς στο Ρέθυμνο η έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών ήταν ένα βασικό και χρονίζον πρόβλημα και μάλιστα σε μια περιοχή όπου κατά το παρελθόν υπήρξε σοβαρό περιστατικό ομαδικής σεξουαλικής κακοποίησης από προπονητή.

Το άμεσο ενδιαφέρον και η αποτελεσματικότητα εκφράστηκε με την έγκριση της δημιουργίας του Κέντρου από πλευράς σκοπιμότητας, αμέσως μετά το αίτημα της Υ.ΠΕ.Κρήτης το Φεβρουάριο του 2018. Αμέσως κινήθηκαν μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών για την δημιουργία του Οργανισμού και την σύσταση θέσεων με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να έχουμε την κοινή Υπουργική απόφαση που ολοκληρώνει και τυπικά τις διαδικασίες της λειτουργίας του Κέντρου.

Το ταυτόχρονο αίτημα για την πρόσληψη δύο (2) μόνιμων Παιδοψυχιάτρων από την κατανομή θέσεων ιατρών της 7 ης ΥΠΕ, καθώς και η έγκριση πρόσληψης λοιπού παραϊατρικού προσωπικού από το πρόγραμμα νέων πτυχιούχων ανέργων έως 29 ετών, διασφαλίζει την άμεση λειτουργία του Κέντρου.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου, «στο σημείο αυτό οφείλουμε να εξάρουμε την άριστη συνεργασία, την αφοσίωση στοστόχο και την έγκαιρη διεκπεραίωση κάθε ζητήματος που ανέκυπτε, με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Η 7 η Υ.ΠΕ. Κρήτης με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, παραδίδει στην κοινωνία του Ρεθύμνου ένα έργο πνοής, απόλυτα αναγκαίο, που θα συμβάλει με τρόπο καθοριστικό στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και θα αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικών διαταραχών της ευαίσθητης αυτής ομάδας, που έως τώρα αντιμετωπιζόταν σε άλλους νομούς όπου υπήρχαν ανάλογες δομές.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως χρόνια υγειονομικά προβλήματα, που επί σειρά ετών και μάλιστα σε εποχές οικονομικής ευμάρειας δεν αντιμετωπίστηκαν, αφήνοντας αβοήθητους συνανθρώπους μας, στον παρόντα χρόνο, χάρη στον επιτυχή σχεδιασμό, την πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, επιτέλους επιλύονται προσφέροντας στους πολίτες την ολοκληρωμένη φροντίδα που δικαιούνται.»

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook