Κρήτη | Έτοιμος ο ειδικός θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων στο Βενιζέλειο | Photos

κρήτη-έτοιμος-ο-ειδικός-θάλαμος-νοσηλ-325199

Η δημιουργία θαλάμου κρατουμένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι γεγονός. Ένα χρόνιο αίτημα των φυλακών Αλικαρνασσού, το οποίο παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις, έμενε στα …λόγια.

Ουκ ολίγες φορές συνδικαλιστές της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή και επεισοδιακά περιστατικά που είχαν σημειωθεί με κρατούμενους, οι οποίοι αναγκαστικά νοσηλεύονταν σε κοινούς θαλάμους με άλλους ασθενείς.

Η λειτουργία ενός τέτοιου θαλάμου ήταν επιβεβλημένη για λόγους ασφάλειας τόσο των ίδιων των κρατουμένων όσο και των λοιπών ασθενών αλλά και των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς που αναλαμβάνουν την 24ωρη φύλαξη τους. Μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες η διοίκηση του Βενιζελείου σε στενή συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων, προχώρησε τις διαδικασίες με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Ο θάλαμος λοιπόν είναι έτοιμος και απομένουν κάποιες τελευταίες διευθετήσεις για να τεθεί σε λειτουργία.

Για το λόγο αυτό μετέβησαν στο Βενιζέλειο ο Διευθυντής των φυλακών, Κώστας Μαυραντωνάκης, και στελέχη της εξωτερικής φρουράς προκειμένου να συναντηθούν με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μοσχοβάκη για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Καταλυτική στην προσπάθεια αυτή ήταν η συμβολή του προέδρου του σωματείου της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού Γιάννη Συκιωτάκη.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια της εξωτερικής φρουράς Αλικαρνασσού και εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία του Βενιζελείου Νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον κ. Μοσχοβάκη για τη δημιουργία θαλάμου κρατουμένων στο νοσοκομείο. Η θετική έκβαση του αιτήματος μας, δείχνει πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται πώς το καλύτερο μέτρο καταστολής είναι η πρόληψη. Και η διαμόρφωση ενός θαλάμου για την υποδοχή ασθενών κρατουμένων αποτελεί για μας την καλύτερη πρόληψη. Τους ευχαριστούμε θερμά!»

Και εγένετο...θάλαμος κρατουμένων στο Βενιζέλειο
Και εγένετο...θάλαμος κρατουμένων στο Βενιζέλειο
Και εγένετο...θάλαμος κρατουμένων στο Βενιζέλειο
Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook