Κρήτη | Ένοχος για το θάνατο του 40χρονου παραολυμπιονίκη

κρήτη-ένοχος-για-το-θάνατο-του-40χρονου-652778

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε πριν από λίγο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου νεαρός για την εμπλοκή του στο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 40χρονο παραολυμπιονίκη Γιώργο Σηφάκη.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών όπου πολύ συχνά ο 40χρονος αθλητής έκανε προπονήσεις, λαμβάνοντας, όπως ειπώθηκε, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο οδηγός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, πολύ πάνω από το όριο της σήμανσης, γεγονός που συνετέλεσε στην πρόκληση του δυστυχήματος.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 80 χλμ όμως ανέφερε ότι είδε ξαφνικά μπροστά του το χειρήλατο αμαξίδιο του αθλητή.

«Ήταν σαν να έπεφτε ξαφνικά ένα αλεξίπτωτο» είπε, επισημαίνοντας ότι πάτησε με όλη του τη δύναμη το φρένο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και συγγενείς του θύματος που ανέφεραν ότι ο άτυχος Γιώργος ήταν πολύ προσεκτικός στις προπονήσεις του, έπαιρνε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ ως άνθρωπος πάντα προσπαθούσε να ενθαρρύνει ανθρώπους που ήταν καθηλωμένοι, να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να τους πείσει ότι η ζωή συνεχίζεται.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook