Κρήτη | Ένας νομπελίστας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Έρευνας

κρήτη-ένας-νομπελίστας-στο-ινστιτούτ-258873

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση 2015 αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο. Θα εστιάσουν στις βασικές ιδιότητες και ικανότητες των βλαστοκυττάρων, παρουσιάζοντας τις πιο σύγχρονες σχετικές εφαρμογές για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Στις φετινές Διαλέξεις Ωνάση θα συμμετάσχουν, με οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Ωνάση, έως 38 Έλληνες και 16 ξένοι φοιτητές, που επιλέγονται με κριτήριο τις υψηλές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Στις Διαλέξεις γίνονται επίσης δεκτοί και συμμετέχουν -επιλεγμένοι με τα ίδια κριτήρια, χωρίς όμως οικονομική ενίσχυση- φοιτητές από τα Ιδρύματα της Κρήτης, όπως και Έλληνες και ξένοι ερευνητές.

Η αρχή των επιστημονικών διαλέξεων θα γίνει σήμερα με τον παγκοσμίου φήμης βρετανό νομπελίστα σερ Τζον Γκούρντον, στον οποίο απενεμήθη το Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής 2012 για το ερευνητικό έργο του στο πεδίο των βλαστοκυττάρων.

Στις διαλέξεις, εκτός του βρετανού νομπελίστα, ομιλητές θα είναι εννέα ακόμη επιστήμονες, οι: Xin Chen (Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, Βαλτιμόρη), Ανδρονίκη Κρετσόβαλη (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας- Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Ηράκλειο), Christine L.Mummery (Πανεπιστήμιο Λάιντεν), Malin Parmar (Πανεπιστήμιο Λουντ), Henrik Semb (Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης), Susan Strome (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια-Σάντα Κρούζ), Azim Surani (Wellcome Trust/Cancer Research, Κέιμπριτζ), Σταύρος Ταραβήρας (Πανεπιστήμιο Πάτρας), Ανδρέας Ανδρουτσέλης-Θεοτόκης (Πολυτεχνείο Δρέσδης).

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση διεξάγονται για δέκατο πέμπτο συνεχές έτος στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη συνεργασία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ.Ωνάσης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Έως σήμερα, έχουν συνολικά συμμετάσχει περισσότεροι από 1.500 φοιτητές και 140 ομιλητές, σε 21 εβδομαδιαίες σειρές Διαλέξεων. Οι Διαλέξεις επικεντρώνονται σε επιστημονικά θέματα και έρευνες αιχμής, γι’ αυτό έχουν καθιερωθεί ως κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Διαλέξεων Ωνάση 2015 υπάρχει στη διεύθυνση: http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2015-07-06.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook