Κρήτη | Έκτακτες πτήσεις για την επιστροφή των αποκλεισμένων μαθητών στην Αθήνα

κρήτη-έκτακτες-πτήσεις-για-την-επιστρ-467194

Η Sky Express κινητοποιήθηκε άμεσα με έκτακτες πτήσεις που προγραμματίστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την υποστήριξη της επιστροφής των μαθητών σχολείων της Αθήνας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Η προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών αναβλήθηκε λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Μέλημα της εταιρείας είναι η γρήγορη και ασφαλής επιστροφή των παιδιών στις οικογένειες και τα σχολεία τους, δηλώνει ο εμπορικός διευθυντής Γιάννης Λυδάκης.

Οι ώρες αναχώρησης των έκτακτων πτήσεων από τον αερολιμένα Ηρακλείου είναι:

10:00 π.μ.

13:00 μ.μ.

14:10 μ.μ.

16:00 μ.μ.

21:20 μ.μ.

O συντονισμός της μεταφοράς θα γίνει από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η μεταφορά θα γίνει χωρίς κόστος για τους μαθητές.

Και η Aegean κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τα αρμόδια Υπουργεία αναλαμβάνει τη δωρεάν μεταφορά περίπου 1.000 μαθητών που παραμένουν στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η AEGEAN θα διαθέσει σήμερα μετά τις 12 μ.μ. πέντε (5) δωρεάν πτήσεις με αεροσκάφη Α321, χωρητικότητας 200 θέσεων, για να φροντίσει την επιστροφή των μαθητών από Χανιά και Ηράκλειο.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία της AEGEAN το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα απαλλάξει την εταιρία από τους φόρους αεροδρομίου από την Κρήτη, ενώ με τη σειρά του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το Λιμενικό Σώμα έχουν αναλάβει το συντονισμό και την επικοινωνία με τους συνοδούς καθηγητές καθώς και την ενημέρωση μας όσον αφορά στους επιβάτες.

zarpanews.gr

One thought on “Κρήτη | Έκτακτες πτήσεις για την επιστροφή των αποκλεισμένων μαθητών στην Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook