Κρήτη | Έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο από το ιστορικό σπήλαιο!

κρήτη-έκλεψαν-το-χρηματοκιβώτιο-από-τ-590771

Επί ποδός βρίσκονται από χτες Αστυνομία, Ασφάλεια και Σήμανση στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά την κλοπή που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Δικταίο Άντρο στο Ψυχρό με τους δράστες να… σηκώνουν όλο το χρηματοκιβώτιο του φυλακίου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης, οι δράστες κατά πάσα πιθανότητα τα ξημερώματα παραβίασαν την πόρτα της εισόδου στο φυλάκιο και αφαίρεσαν από τον τοίχο το χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 8.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στη συνέχεια στο σπήλαιο και αφαίρεσαν κάποια νομίσματα και από τη λίμνη και τράπηκαν σε φυγή, πιθανότατα με κάποιο μηχανοκίνητο μέσο όπως λέει ο κ. Στεφανάκης αφού δεν θα μπορούσαν να μεταφέρουν αλλιώς το χρηματοκιβώτιο.

Όπως μας είπε ο κ. Στεφανάκης, ο αρχαιολογικός χώρος το πρωί της Τρίτης παρέμεινε κλειστός για λίγες ώρες, στη συνέχεια όμως λειτούργησε κανονικά και αυτή την στιγμή η Αστυνομία έχει αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση αναζητώντας τους δράστες. Επίσης, έχει κληθεί και η εταιρία που έχει τοποθετήσει στο χώρο τις κάμερες να δώσει το καταγραφικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει στην αναζήτηση των δραστών της κλοπής.

Ο κ. Στεφανάκης τονίζει πως τουλάχιστον αποφεύχθηκαν ζημιές στο μνημείο.

anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook