Κρήτη | Έκαναν «επάγγελμα» τις αγωγές… για να τα κονομήσουν!

κρήτη-έκαναν-επάγγελμα-τις-αγωγές-305048

«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Το συγκεκριμένο ρητό εφαρμόζεται διαχρονικά, κυρίως από απελπισμένους ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν κάποιο έσοδο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτό είναι θεμιτό και τίμιο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε, αναζητούν τρόπους για να τα «κονομήσουν» σε βάρος άλλων, κυρίως επιχειρηματιών ή φυσικών προσώπων, γιατί πιστεύουν ότι έχουν χρήματα.

Η μέθοδος είναι απλή: Καταθέτουν αγωγές για διάφορους λόγους (συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, προσβολή προσωπικότητας κ.α.) σε ανυποψίαστους πολίτες, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση. Οι αγωγές αυτές καταλήγουν στο ακροατήριο όπου ο μηνυόμενος καλείται ν’ αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας»!

Το φαινόμενο τέτοιου είδους αγωγών, από άτομα, συνήθως, αμφιβόλου ψυχικής ισορροπίας, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, και στην Κρήτη. Χαρακτηριστική περίπτωση στο Ηράκλειο, όπου ένα και μόνο άτομο, μέσα στο 2015 κατέθεσε διψήφιου αριθμού αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις! Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές, έχουν την υπογραφή του ίδιου δικηγόρου!

Με το σοβαρό αυτό θέμα θα πρέπει να επιληφθούν τόσον οι εισαγγελικές αρχές, όσον και οι δικηγορικοί σύλλογοι, καθώς δεν είναι δυνατό να «σέρονται» κάθε τρεις και λίγο για τους πιο απίστευτους λόγους, άνθρωποι στα δικαστήρια, απολογούμενοι για γελοίες καταγγελίες.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook