Κρήτη | Έγινε ληστής για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα της γυναίκας του!

κρήτη-έγινε-ληστής-για-να-αγοράσει-τα-322020

Στα «μαλακά» έπεσε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο 49χρονος ντόπιος, ο οποίος το Νοέμβριο του 2014 είχε ληστέψει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, που βρίσκεται στην οδό Νηρέως στον Πόρο, αρπάζοντας το ποσό των… 500 ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2015, το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης) είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 3 ετών και 2 μηνών σε βάρος του κατηγορουμένου. Εξάλλου, το Δικαστήριο του είχε αναγνωρίσει τότε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Την Τετάρτη (2/11) το Πενταμελές Εφετείο έκρινε ένοχο εκ νέου τον 49χρονο για τη ληστεία, αναγνωρίζοντάς του ξανά το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δυο ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.
Λήστεψε για να πληρώσει τα φάρμακα της γυναίκας

Στην απολογία του, ο 49χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ υποστήριξε ότι έκανε τη ληστεία προκειμένου να βρει χρήματα για να πληρώσει τα φάρμακα της γυναίκας του, η οποία ήταν άρρωστη.

Το συμβάν είχε σημειωθεί στις 7 Νοεμβρίου του 2014, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Ο 49χρονος άνδρας είχε εισβάλει στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, φορώντας κουκούλα και υπό την απειλή όπλου, απέσπασε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ο 49χρονος είχε διαφύγει στη συνέχεια πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση, μέσω της λεωφόρου Ικάρου. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να ξεφύγει από το «δόκανο» των Διωκτικών Αρχών, καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook