Κρήτη: Άφαντος ο ξενοδόχος, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, γεμάτο τουρίστες το ξενοδοχείο!

κρήτη-άφαντος-ο-ξενοδόχος-απλήρωτοι-ο-172131

viva-island-620x330Στην τύχη του εγκατέλειψε το ξενοδοχείο Viva Island ο επιχειρηματίας ο οποίος το εκμεταλλευόταν, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους καθώς και τους ενοίκους στην τύχη τους! Την καταγγελία κάνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εκπρόσωποι της οποίας σήμερα επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το Γ. Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ΣτέλιοΒοργιά και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Γιώργο Αρετίνη διαπιστώθηκε ότι, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε πλήρη σύγχυση αφού όπως δήλωσαν, ο εν λόγο επιχειρηματίας εξαφανίστηκε αρκετές ημέρες πριν μη αφήνοντας «σημεία ζωής», αφού πρώτα φρόντισε να απολύσει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων χωρίς να τους καταβάλει τα νόμιμα.

«Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον επιχειρηματία, του οποίου και απαιτήσαμε την άμεση στελέχωση του ξενοδοχείου καθώς και την αποπληρωμή των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα έχει πληρότητα 100% και φιλοξενεί 110 τουρίστες», αναφέρει το ΕΚΗ.

Φαινόμενα όπως αυτό είναι καταδικαστέα, αφού δεν πλήττουν μόνο τον χώρο της εργασίας αλλά αμαυρώνουν και την εικόνα του τουρισμού της χώρας μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προχώρησαν άμεσα σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να δοθεί λύση».

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook