Κρήτη | Άνοιξε ο δρόμος για δημιουργία εμπορικού κέντρου στην Ιεράπετρα

κρήτη-άνοιξε-ο-δρόμος-για-δημιουργία-ε-299775

Για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα υποστηρίξει τον επιχειρηματικό ιστό της πόλης, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικής εμπορικής ταυτότητας της Ιεράπετρας, συζήτησαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, o αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μάνος Λουτσέτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, κ. Απόστολος Παπαϊωάννου.

«Πριν φτιάξουμε και λειτουργήσουμε το ανοικτό εμπορικό κέντρο, θα αποτυπώσουμε την οικονομική γεωγραφία της πόλης μας. Δηλαδή θα καταγράψουμε όλα τα καταστήματα της Ιεράπετρας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τι υπάρχει και που βρίσκεται. Έπειτα ξεκινώντας τη λειτουργία του Open Mall θα τοποθετήσουμε τρεις οθόνες στα κεντρικά σημεία της πόλης, απ’ όπου περνά πάρα πολύς ντόπιος και ξένος κόσμος. Σε αυτές τις οθόνες θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης, που θέλει να αγοράσει κάτι συγκεκριμένο, να βρει αμέσως που είναι αυτό που τον ενδιαφέρει. Ο κάθε καταχωρημένος επιχειρηματίας, θα μπορεί να μπαίνει καθημερινά στο σύστημα και να ανεβάζει προσφορές» μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από την ΕΣΕΕ και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

«Ήδη στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Πειραιά και την Πάτρα, λειτουργούν ανάλογα κέντρα ανοικτού εμπορίου. Εμείς έχουμε ενημερώσει από την Άνοιξη τα μέλη μας στη γενική μας συνέλευση και έχουμε διαπιστώσει, ότι είναι όλοι θετικοί, στο να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο. Εκτιμώ ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μας και θα ξεκινήσουμε άμεσα τη λειτουργία του, χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες συναδέλφους», πρόσθεσε ο κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Η δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου (Οpen Μall) σε σημεία εντός του αστικού ιστού της Ιεράπετρας με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρήσεων αλλά και την ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών για την αγορά της Ιεράπετρας αποτελεί ένα θετικό και σημαντικό βήμα, που πρόκειται να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση και περαιτέρω υποστήριξη της τοπικής αγοράς, δίνοντας μάλιστα πολύ περισσότερες δυνατότητες στους επιχειρηματίες λόγω της κοινής τους οργάνωσης και της κοινής πολιτικής μάρκετινγκ.

Ο Δήμος υποστηρίζει την πρόταση

Στη διάθεση του Δήμου Ιεράπετρας να υποστηρίξει την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας και της Ομοσπονδίας Κρήτης αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, επισημαίνοντας ότι «η δημιουργία των Οpen Μall, αποτελεί ένα νέο τρόπο και παράλληλα ένα νέο δρόμο, για το τοπικό εμπόριο σε μια δύσκολη εμπορική εποχή για κάθε περιοχή, όπως και για την Ιεράπετρα».

Η στρατηγική του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, όπως τόνισε, «μπορεί να βελτιώσει πολύπλευρα τις συνθήκες στις παραδοσιακές αγορές προσελκύοντας τόσο τον τοπικό καταναλωτή όσο και τον επισκέπτη και κατά συνέπεια μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών που σήμερα αποτελεί ζητούμενο».

Επικροτώντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που ως Δήμος πρόθυμα θα στηρίξουμε, γιατί η επιτυχή υλοποίησή της προσφέρει επιπλέον δυνατότητες για κάθε σημείο του Δήμου Ιεράπετρας».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook