Κρήτη | Άνεργη 40χρονη δανειολήπτρια δικαιώνεται από το δικαστήριο

κρήτη-άνεργη-40χρονη-δανειολήπτρια-δικ-263459

Νέα απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας! Χαρά και αισιοδοξία έφερε στην άνεργη, υπερχρεωμένη  καταναλώτρια, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ( με χρέος 63.429,85 ευρώ ) ,η με ημερ.22 Ιουνίου 2015, Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου  Ιεράπετρας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της,  και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας  προχώρησε στην ένταξη ,του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)πρόκειται , για δανειολήπτρια  40 ετών , άνεργη   , έγγαμος, με σύζυγο Ιδιωτικό  υπάλληλο ,υπερχρεωμένη σε μία   Τράπεζα,  αλλά σε δύο συμβάσεις ,  συνολικού ποσού χρέωσης  63.429,85 ευρώ.

Εισόδημα που η δανειολήπτρια διαθέτει : Κανένα εισόδημα δεν διαθέτει ,ο σύζυγός της έχει μοναδικό εισόδημα  από τον μηνιαίο μισθό, Ιδ. υπαλλήλου, ποσό 662,77  ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που η δανειολήπτρια  , διαθέτει:   κατοικία   ισόγεια 109,67 τ.μ κυριότητα 100%)

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας  της ,ανέρχεται στο ποσό των 800, 00 ευρώ,

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η  δανειολήπτρια  , πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης της , στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με  το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται , το αίτημα , της χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής ,

2)Αποφασίζει προσωρινά  , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των αναφερομένων στην  αίτηση περιουσιακών στοιχείων της αιτούσας , μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης , και την έκδοση οριστικής απόφασης, με την υποχρέωση καταβολής του ποσού 50 ευρώ, μηνιαίως ,

Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  η Προσωρινή Διαταγή ,που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, για την   εν λόγω δανειολήπτρια ,θεωρείται ευνοικότατη ,  καθώς η  εν λόγω δανειολήπτρια είναι άνεργη  και  σταθμίζοντας τις βιοτικές ανάγκες της,η οικογένειά της (συντηρείται αποκλειστικά από τον μισθό του συζύγου ).

Η ίδια είχε προτείνει την καταβολή των 50 ευρώ, τα οποία θα κατέβαλλαν οι γονείς της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook