Κουμουτσάκος: Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν μονοπωλείται

κουμουτσάκος-η-κοινωνική-αλληλεγγύη-330883

Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν χαρίζεται, δεν μονοπωλείται και δεν υφαρπάζεται, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία του κόμματος με τίτλο «Κανένας στο περιθώριο».

«Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι η κατανομή μιζέριας για όλους αλλά η κατανομή πλούτου σε όλους» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. «Η διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι τεράστια», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος επισημαίνοντας πως εφαρμόζονται δράσεις οι οποίες έχουν δύο στόχους: να αναγνωρίζουν την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και να τις βοηθούν ουσιαστικά. Όπως σημείωσε, η δράση της Ν.Δ. θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε ότι η νέα πραγματικότητα επιβάλλει ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών δομών, το οποίο προϋπήρχε αλλά πλέον αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. «Η Ν.Δ. δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης: κανένας στο περιθώριο» τόνισε επισημαίνοντας πως έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια σε μη κρατικές εθελοντικές δομές. Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η δράση της Ν.Δ. αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά.

Παράλληλα, όπως είπε, υπηρετώντας την ιδεολογία και τις αρχές της παράταξης, η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση θα συγκροτήσει το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής και για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με εξειδικευμένες προτάσεις και πολιτικές, καθώς και με τη δημιουργία της «Χάρτας Αλληλεγγύης» της Ν.Δ..

Δεσμεύτηκε ακόμη πως «αύριο ως κυβέρνηση η ΝΔ θα προωθήσει με απόλυτη προτεραιότητα μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ευνοούν τη λειτουργία, διαχείριση και χρηματοδότηση και ανάπτυξη συνεργειών για τις δομές αυτές με εξίσου σημαντικό ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Δ., οι μη κρατικές, εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2.500 και στόχος της Ν.Δ. είναι έως το φθινόπωρο να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια του κόμματος 800-1.000 δομές σε όλη τη χώρα.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα είναι ξεκάθαρη. Αυτό το βλέπουμε σε κάθε επαφή που έχουμε με την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην κατάθεση από τη Ν.Δ. συγκεκριμένης πρότασης που αναφέρεται στην εμπιστοσύνη του κόμματος πως η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη της τάξης του 4%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook